Antena 3 CNN Actualitate Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România

Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România

Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România
01 Mar 2008   •   19:08

Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România, însă consumul de ecstasy este în creştere în rândul tinerilor. Concluzia le aparţine experţilor de la Departamentul de Stat american, care au dat publicităţii raportul privin Stategia Internaţională de Control a Narcoticelor. Americanii apreciază totuşi că România este încă o ţară de tranzit pentru traficul de droguri. Drogurile ajung în România prin Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria şi se îndreaptă către Europa de Vest.

Specialiştii americani spun că România a devenit şi depozit pentru drogurile care aşteaptă să fie transportate în alte ţări europene. ?România nu este o sursă majoră de narcotice. Totuşi, aceasta rămâne o ţară de tranzit pentru droguri, aflându-se pe traseul narcoticelor ce ajung din Afganistan în Europa Centrală şi de Vest. Ţara mai este folosită şi ca punct de tranzit al cocainei provenite din America de Sud şi destinată Europei de Vest, în special prin portul Constanţa?, se precizeazã în raportul internaţional al Departamentului de Stat.

Potrivit documentului, drogurile ce tranzitează România sunt mai ales heroina şi opiumul. Şi traficanţii de droguri sitentice şi-au făcut apariţia în România. Noua rută de trafic este Europa de Nord - Europa Centrală - Europa de Est. Heroina şi marijuana sunt principalele droguri consumate în România, însă consumul de ecstasy în rândul tinerilor este în creştere, noteazã raportul. Americanii precizează că statul român a primit în 2007 aproape milioane de dolari drept asistenţă pentru unităţile de luptă anti drog.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close