Antena 3 CNN Actualitate Hipermarketurile şi producătorii de alimente au reluat războiul preţurilor

Hipermarketurile şi producătorii de alimente au reluat războiul preţurilor

Hipermarketurile şi producătorii de alimente au reluat războiul preţurilor
22 Sep 2009   •   21:49


Hipermarketurile şi producătorii de alimente din România au reluat războiul preţurilor. Marii comercianţi ameninţă subtil cu scumpirea produselor de bază ca o răzbunare pentru aprobarea în parlament a legii care îi obligă să facă un preţ simplu şi corect. De cealaltă parte autorităţile române spun că noua lege ar trebui să ducă în câteva luni la ieftinirea substanţială a alimentelor.

În esenţă şi producătorii şi comercianţii luptă pentru împărţirea unui profit uriaş şi nejustificat, făcut pe spatele consumatorului din România.

Producătorii susţin că marii comercianţi au umflat preţurile doar pentru a ucide magazinele de cartier.

Noua lege interzice comercianţilor să mai impună producătorilor taxe care nu au legătură cu vânzarea. Retailerii vor fi astfel obligaţi conform definiţiei preţului de achiziţie să scoată la vedere toate taxele. Asta va readuce în competiţie magazinul de cartier.

Foarte subtil, marii comercianţi ameninţă cu creşteri de preţuri. Ei le numesc creşteri obiective.

Războiul dintre producători şi hipermarketuri durează deja de aproape doi ani. Producătorii spun că în Franţa preţurile au scăzut după patru luni de la adoptarea unei legi similare, dar bătălia câştigată acum de ei nu reprezintă finalul războiului.

Hipermarketurile se pot răzbuna refuzând marfa românească şi chiar au sugerat că vor aduce mai multă mâncare din import.

Observator


×
Subiecte în articol: comercianti preturi
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close