Antena 3 CNN Actualitate Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce nu avem voie să facem în ”starea de alertă maximă”

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce nu avem voie să facem în ”starea de alertă maximă”

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată, luni seara, în Monitorul Oficial. Decizia cuprinde mai multe aspecte noi, între care numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente private în spații închise.

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce nu avem voie să facem în ”starea de alertă maximă”
Sursa foto: Hepta
18 Mai 2020   •   20:30

Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată, începând de azi, starea de alertă, cuprinde aspecte noi.

Astfel, dacă o persoană e izolată acasă sau chiar în carantină instituţionalizată, poate ieşi din acest spaţiu doar pentru a participa la o înmormântare a unei rude apropiate. Condiţia este să nu aibă simptome Covid-19 şi să îi dea voie specialiştii DSP.

Sunt interzise evenimentele de tip drive-in, precum şi întrunirile culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

Este interzisă participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu cel mult 8 persoane (de exemplu nuntă, botez etc. În hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, numărul maxim de persoane care puteau participa era 16, dar această hotărâre a devenit luni nulă).

Nu putem merge nici la plajă - activitatea în spaţiile deschise pentru administrare plaje sau ştranduri/piscine exterioare este suspendată.

De asemenea, este suspendată consumarea băuturilor şi a alimentelor în restaurante, hoteluri, pensiuni sau cafenele şi la terasele lor. Este permis doar în regim de take away.

Sălile de fitness, de noroc, balneare şi sălile de joacă rămân în continuare închise.

Elevii sau studenţii români sau străini care sunt înscrişi la o şcoală sau facultate în România nu trebuie să intre în carantină la domiciliu doar dacă nu au simptome şi au de dat examene de final de an. Categoria aceasta nu era iniţial menţionată ca fiind exceptată.

Răzvan Dumitrescu a comentat, împreună cu invitații săi, toate acestea măsuri prevăzute în Hotărârea de Guvern.

×
Subiecte în articol: hotarare
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close