Antena 3 CNN Actualitate Hotărârea de guvern privind UMF a fost publicată în Monitor, cu semnătura Educaţiei şi a ARACIS

Hotărârea de guvern privind UMF a fost publicată în Monitor, cu semnătura Educaţiei şi a ARACIS

Hotărârea de guvern privind UMF a fost publicată în Monitor, cu semnătura Educaţiei şi a ARACIS
Sursa foto: Foto: monitoruloficial.ro
de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   20:49

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF Târgu Mureş a fost publicată, joi seara, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Vicepreşedintele Departamentului de educaţie al PSD, Gabriel Ispas, a declarat, joi, că PSD va ataca în contencios administrativ hotărârea de guvern privind UMF Târgu Mureş şi ia în calcul depunerea de plângeri penale împotriva premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi a celorlalţi miniştri care au contrasemnat actul, potrivit Mediafax.

"PSD va demara, imediat ce Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, procedurile legale privind suspendarea şi anularea acesteia. Nu excludem ca şi celor care au încălcat regimul constituţional şi au avizat această hotărâre, nu excludem să le înaintăm dosare penale", a spus Ispas, adăugând că e vorba de premierul Ungureanu, respectiv miniştrii Justiţiei, Finanţelor şi Educaţiei.

De asemenea, Ispas a spus că moţiunea de cenzură a USL privind HG de înfiinţare a liniei de limbă maghiară la UMF Târgu Mureş va fi depusă până la finalul sesiunii parlamentare.

Proiectul hotărârii prin care la UMF Târgu Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat marţi de Guvern.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara anterior că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close