Antena 3 CNN Actualitate Un hotel celebru din Bucureşti, construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut

Un hotel celebru din Bucureşti, construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut

Unul dintre hotelurile mari din Bucureşti, cu o suprafaţă totală de peste 12.000 metri pătraţi, construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut.

Un hotel celebru din Bucureşti, construit înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2024   •   18:06

Julius Meinl Living a anunțat achiziția Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 m2. După un proces amplu de renovare, Hotelul Ambasador va fi deschis sub numele de "The Julius Bucharest", în anul 2027.

Hotelul Ambasador este o clădire celebră în stil Art Deco din București, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 și 10A, principalul bulevard nord-sud al orașului.

Proprietatea a fost construită cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și a fost deschisă în 1939, scrie Adevarul.

Achiziția a fost realizată în două etape. În prima etapă, Julius Meinl Living a achiziționat Ambasador SA, care deținea o jumătate din proprietate și care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziționat și cealaltă jumătate a proprietății, care era deținută separat.

Următorul pas implică obținerea autorizațiilor necesare pentru reabilitare.

O estimare presupune că hotelul va avea 158 de camere și apartamente de lux. 

×
Subiecte în articol: hotel ambasador Julius Meinl Living
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close