Antena 3 CNN Actualitate Hoţi la înălţime: Indicatoarele turistice din Retezat şi Parâng au fost furate

Hoţi la înălţime: Indicatoarele turistice din Retezat şi Parâng au fost furate

Hoţi la înălţime: Indicatoarele turistice din Retezat şi Parâng au fost furate
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Sep 2010   •   14:00

Imaginaţia hoţilor nu cunoaşte limite nici măcar o limită de 1500 de metri altitudine. Aşa că dacă plănuiaţi o excursie în Retezat ori Parâng, pregătiţi-vă să vă rătăciţi. Nu mai există nici urmă de indicator pentru că toate au fost furate. Asta după ce salvamontişti şi zeci de voluntari au muncit din greu să le monteze. Acum, trebuie să o ia de la capăt.

Iubitorii muntelui şi salvamontiştii hunedoreni şi-au unit forţele. Au cărat stâlpi metalici, ciment, vopsele, materiale de construcţie. Toate numai bune de furat. Traseul dificil şi greutăţile de până la 30 de kilograme ale marcajelor nu i-au speriat pe micii întreprinzători. Au pus mâna pe tot ce au găsit şi duşi au fost.

Jandarmii montani ridică din umeri. Zona montană nu poate fi acopeită cu un jandarm, 24 din 24 de ore, spun aceştia. ?Dar menţinem ordinea publică şi împreuna cu colegii de la salvamont colaborăm pentru prevenirea unor astfel de fapte?.

Şi au prevenit până ce nu au mai avut ce să prevină. Întreaga zonă din Retezat si Parâng a fost curăţată de marcaje. Pagubele produse sunt de ordinul zecilor de mii de lei. În loc să-i ajute pe turişti să se orienteze pe munte, stâlpii ajung la centrele de fier vechi, pentru câţiva lei.

Observator

 

×
Subiecte în articol: munte furt
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close