Hrebenciuc, menţionat în convorbirile dintre Hayssam şi Nastasiu

09 Ian 2008   •   17:25
Hrebenciuc, menţionat în convorbirile dintre Hayssam şi Nastasiu
În convorbirile dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu sunt menţionate mai multe nume din politică. Unul dintre acestea este Viorel Hrebenciuc, liderul grupului PSD din Parlament. Un alt personaj misterios menţionat în dialog este "Profesorul", despre care nu există public mai multe informaţii. Acum, după ultimele dezvăluiri, şeful DIICOT susţine că procurorul Ciprian Nastasiu a avut o "variantă neprofesionistă de investigare a fugii lui Omar Hayssam". Sirianul sugerează că plecarea sa a fost aranjată la vârf, totul fiind legat de un personaj misterios, numit "Profesorul".

Conversaţie Omar Hayssam - Ciprian Nastasiu:

Ciprian Nastasiu: Aţi văzut că a fost aici...
Omar Hayssam: Am înţeles, dar oricum... Aici e profesor, ştie ce face!
Ciprian Nastasiu: Da, şi el e foarte supărat. Şi pe noi, şi pe toată lumea.
Omar Hayssam: Ee, oricum , acuma... exploatează la maxim...
Ciprian Nastasiu: Da, el a înţeles, nu a înţeles exact motivul pentru care aţi plecat.
Omar Hayssam: Puţin mă interesează de ei. Eu mă bazez pe partea asta, nu mă bazez pe ei. Baza mea este domul profesor şi aicea pe partea asta, nu pe ei. De ei puţin mă interesează că fac atâta vâlvă, că tot din cauza mea fac.
Omar Hayssam: Eu faţă de dvs mă simt obligat, da? Şi faţă de domnul profesor. Acest lucru îl veţi dovedi că este aşa cum spun eu, numai cu un pic de răbdare.

Întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra sa, Hayssam spune ca acestea au venit din partea adversarilor lui Viorel Hrebenciuc.

Omar Hayssam: Ne-au venit oameni, ne-au venit oameni şi...
Ciprian Nastasiu: Au venit şi prin Hrebe?
Omar Hayssam: Nu, nu, nu, nu, nu! Au venit alţii, o să vă povestesc eu.
Nici numele fostului ministru al sănătăţii, Mircea Beuran, nu a fost omis.
Ciprian Nastasiu: Pe Beuran l-aţi auzit ce a zis? (...) Că nu era grav, că puteaţi să staţi liniştit şi acolo, la beci.
Omar Hayssam: Dacă s-a văzut cu banii în buzunar! Ce să facem? Cine face afirmaţii de-astea, să-i dea Dumnezeu boală cel puţin ca a mea!

Un subiect abordat în fiecare convorbire de cei doi este legat de anumite documente pe care omul de afaceri sirian trebuia să le obţină. Cei doi sunt foarte atenţi la fiecare cuvânt pe care îl rostesc, însă se înţelege că ar fi vorba despre un târg pe care Omar Hayssam l-ar fi făcut cu autorităţile române.

Antena 3

Parteneri
x close