Antena 3 CNN Actualitate Iarna aceasta va fi mai scumpă. Necesarul de combustibili îl va depăşi cu 50% pe cel din 2007

Iarna aceasta va fi mai scumpă. Necesarul de combustibili îl va depăşi cu 50% pe cel din 2007

Iarna aceasta va fi mai scumpă. Necesarul de combustibili îl va depăşi cu 50% pe cel din 2007
19 Sep 2008   •   08:49

Iarna din acest an ne va costa mult mai mult decât cea anterioară. Mai precis cu două miliarde de lei mai mult. Costurile vor fi mai mari pe fondul scumpirilor la gaze şi păcură. Necesarul de combustibili pentru această iarnă este evaluat la 6,5 miliarde lei, cu 50% mai mult decât anul trecut. Aşa reiese din programul elaborat de Guvern pentru funcţionarea Sistemului Energetic Naţional.

Autorităţile se aşteptată la o creştere a consumului de energie electrică cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut. Costurile au crescut pe fondul scumpirilor la gaze şi păcură. Pentru sfârşitul acestui an, preţul gazelor naturale a fost estimat la 521 de dolari pe mia de metri cubi, iar pentru primul trimestru al anului viitor, la 567 dolari. De asemenea, costul de achiziţie a unei tone de păcură este estimat, pentru finele acestui an, la 800 de dolari. Preţul urmează să ajungă în primele trei luni ale anului viitor la aproximattiv 850 de dolari, se mai arată în programul Executivului.

Cea mai mare parte a fondurilor necesare aprovizionării cu combustibili în perioada 1 octombrie 2008 - 31 martie 2009 va fi acoperită din sursele proprii ale agenţilor economici, plus sumele din bugetele locale şi din bugetul de stat.

Antena3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close