Antena 3 CNN Actualitate Iarnă cu gigafacturi. RADET susţine că preţurile la căldură nu vor fi mai mari

Iarnă cu gigafacturi. RADET susţine că preţurile la căldură nu vor fi mai mari

Iarnă cu gigafacturi. RADET susţine că preţurile la căldură nu vor fi mai mari
20 Oct 2008   •   19:11

Frigul e însoţit de frica de costuri mari. Cei care stau în blocuri primesc promisiuni noi de la autorităţi. Şefii de la RADET se jură că facturile la întreţinere nu vor creşte. Calculele proprietarilor sunt mai pesimiste: ori mai închid robinetul la calorifer ori plătesc mai mult.
Şefii RADET promit că la iarnă, căldura pentru garsoniere şi apartamentele de două camere va costa ca şi anul trecut între o sută şi 150 de lei. Facturi mai mari vor avea cei care locuiesc în apartamente cu trei sau patru camere, 180 de lei, respectiv 230 de lei.
Administratorii nu-i mai cred pe şefii RADET. Şi-au făcut şi ei calculele şi sunt convinşi că la iarnă întreţinerea va goli multe portofole. Norocoşi sunt doar cei care de iarna trecută şi până acum şi-au izolat termic apartamentele. Doar ei vor avea facturi mai mici ca anul trecut. Restul vor achita în continuare pierderile de căldură. Iar numărul lor este semnificativ pentru că, în realitate, sunt foarte puţini proprietari care au reuşit să-şi reabiliteze casele.
În România se produce cea mai scumpă gigacalorie din Europa. Dacă în Germania costă doar 40 de euro, iar în Franţa 50, la noi poate ajunge şi la 150 de euro în oraşe precum Constanţa sau Târgu-Mureş.
Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close