Antena 3 CNN Actualitate Iarnă grea în Europa şi Statele Unite

Iarnă grea în Europa şi Statele Unite

Iarnă grea în Europa şi Statele Unite
16 Dec 2007   •   18:04

Italienii s-au confruntat cu ele la sfârşit de săptămână şi vor avea de suferit până miercuri. Zăpada a paralizat circulaţia pe şosele şi a determinat închiderea aeroporturilor din Bari şi Brindisi. Poleiul a făcut deja 5 victime în accidente de circulaţie. 450 de pasageri au stat 12 ore blocaţi în trenul Eurostar dintre Lecce şi Roma. Temperaturile au scăzut în ultimele două zile cu 8 grade sub zero în regiunile Puglia şi Calabria. În unele zone zăpada a ajuns şi la 40 de centimetri.

Protecţia civilă italiană a emis o alertă pentru centrul Italiei, unde mai multe drumuri sunt blocate, iar autostrăzile sunt acoperite de polei. Prin cea mai dificilă situaţie au trecut 450 de pasageri din trenul Eurostar care călătoreau de la Lecce la Roma. Oamenii au rămas blocaţi în tren peste 12 ore din cauza unei avarii la linia electrică. Şi românii din peninsulă au de suferit din cauza frigului. Peste 300 de români au fost descoperiţi de jurnaliştii agenţiei France Presse în locuinţe improvizate şi neîncălzite pe un câmp din apropierea coastei adriatice.

Pe de altă parte, la Vatican a fost construit un adăpost pentru ca persoanele care locuiesc pe străzi să supravieţuiască iernii. Şi în Grecia iarna şi-a intrat în drepturi. Un val de frig şi ninsoare i-a luat prinsurprindere pe grecii din zona Salonic. Un tânăr de 23 de ani a fost dat dispărut. Traficul aerian din aeroportul din Salonic a fost perturbat pentru câteva ore. patru zboruri internationale dinspre Zurich. Praga, Dusseldorf şi Stuttgart au fost anulate.


Iarnă grea şi în Statele Unite. Furtunile de zăpadă au cuprins centrul ţării şi se îndreaptă spre nord-est. Ninge în continuu şi, pe majoritatea autostrăzilor, traficul e un coşmar pentru şoferii care s-au încumetat să plece la drum. Două femei şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, în accidente rutiere. Zăpada a pus stăpânire pe Ohio, Missouri, Massachusetts, Indiana şi Illinois. Maşinile de deszăpezire nu reuşesc să cureţe carosabilul şi sute de soferi au rămas blocaţi pe autostrăzi. În unele oraşe, nămeţii au acoperit tot şi au ajuns până sub ferestrele caselor. Pe aeroportul internaţional din Chicago, unul dintre cel mai aglomerate din Statele Unite, peste 200 de zboruri au fost anulate.

Nu doar ninsoarea dă bătaie de cap, ci şi gheaţa care s-a format pe piste. Furtunile de zăpadă nu vor conteni nici zilele următoare şi vor cuprinde nord-estul ţării. În ultima săptămână, 36 de oameni au murit în Statele Unite din cauza vremii, majoritatea în accidente de maşină.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close