Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Cărţi xeroxate, vândute la jumătate de preţ în două centre de fotocopiere

Iaşi. Cărţi xeroxate, vândute la jumătate de preţ în două centre de fotocopiere

Iaşi. Cărţi xeroxate, vândute la jumătate de preţ în două centre de fotocopiere
Sursa foto: carti
27 Mar 2009   •   09:40

Sute de cărţi au fost piratate la două centre de multiplicare din Iaşi. Administratorii centrelor s-au gândit că dau lovitura dacă vând lucrări universitare la jumătate de preţ. Mai ales că se apropie sesiunea studenţilor. Au făcut o vreme bani, dar poliţia a descoperit afacerea.

Administratorii celor două centre de multiplicare au găsit un mod inedit de a scoate nişte bani în plus. În momentul în care studenţii veneau să facă o copie după o carte, cei de la xerox o multiplicau şi apoi o vindeau altor studenţi la jumătate de preţ.

Acum nimeni nu mai recunoşte nimic. O bună vreme însă au vândut cărţi xeroxate, ca pâinea caldă, fără să respecte legea drepturilor de autor.

Virginia Pralea, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliţiei Judeţene Iaşi, a declarat:
?Ofiţerii serviciului de investigare a fraudelor au găsit copii de pe cursurile universitare efectuate neautorizat şi care erau expuse spre vânzare.?

Cărţile xeroxate au avut mereu un public fidel, interesat de chilipiruri. Profesorilor universitari însă, nu le cade prea bine să îşi vadă munca de câţiva ani la vitrina unui copy center.

Cei doi administratori afacerişti s-au ales cu dosare penale pentru comerţul ilicit pe care-l desfăşurau.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close