Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Două femei au ajuns la spital, lovite de bucăţi de tencuială de pe un bloc

Iaşi. Două femei au ajuns la spital, lovite de bucăţi de tencuială de pe un bloc

Iaşi. Două femei au ajuns la spital, lovite de bucăţi de tencuială de pe un bloc
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Ian 2011   •   19:58

Două femei din Iaşi au ajuns la spital din cauza loviturii mai multor bucăţi de tencuială desprinse din faţada unui bloc. Totul s-a întâmplat la o oră de vârf şi doar o minune a făcut ca ceilalţi pietoni să nu fie loviţi.

Cele două femei, de 53 şi 57 de ani au ajuns la spital cu mai multe traumatisme cranio-cerebrale. Medicii au intervenit de urgenţă şi le-au tratat rănile, după care le-au supus mai multor investigaţii. Una din ele a fost deja externată, dar cealaltă va dormi cel puţin pentru această noapte în spital, pentru că medicii i-au descoperit un hematom, care - spun ei -nu prezintă un risc major. Oricum, putem spune despre ele că au fost norocoase că au scăpat cu viaţă. Locul în care s-a produs incidentul arată ca după cutremur.

Femeile se aflau chiar în centrul oraşului, pe un trotuar care are rol de refugiu pentru o staţie de tramvai. Într-o clipă au fost acoperite de un morman de moloz. A fost o minune că nimeni altcineva nu a fost lovit.

Oamenii au chemat apoi o ambulanţă, iar femeile au fost duse la spitalul de Neurochirurgie. Urmează acum să se pedepsească vinovatul. Spre deosebire de alte cazuri, aici situaţia e clară.

Asociaţia de locatari ar fi trebuit să facă lucrări de reabilitare, mai ales că nu este prima oară când se întâmplă să cadă tencuială de pe bloc.

Celelalte bucăţi de tencuială care stăteau să cadă au fost îndepărtate de o echipă de alpinişti. Conform legii, dacă cele două femei accidentate îşi vor reveni rapid, iar cazul nu se transformă într-unul penal, preşedintele asociaţiei de locatari va primi doar o amendă.

 

×
Subiecte în articol: Iași spital
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close