Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Primarul Nichita vrea să transforme municipiul în metropolă

Iaşi. Primarul Nichita vrea să transforme municipiul în metropolă

Iaşi. Primarul Nichita vrea să transforme municipiul în metropolă
12 Aug 2008   •   19:42

Până la sfârşitul celui de-al doilea său mandat în funcţia de primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita intenţionează să transforme municipiul în zonă metropolitană, unind marginile oraşului cu alte comune situate pe graniţa cu Republica Moldova, spre vama Albiţa. Potrivit planurilor primarului Gheorghe Nichita, numărul locuitorilor Iaşiului va creşte de la 315.214 locuitori, cât are în prezent, la cel puţin 480.000.

Nichita afirmă că toate aceste idei se vor regăsi în Planul Urbanistic General (PUG), care va pune ordine în construcţii şi va stabili clar zonele în care se vor putea construi case sau hale industriale. "Este foarte bine că se lucrează la acest PUG, care ar trebui să fie gata în noiembrie 2009 şi pentru care plătim 1,6 milioane de lei", a declarat Nichita, în cadrul unei conferinţe de presă.

Agerpres informează că o idee similară, de a transforma Iaşiul în metropolă, a fost lansată în urmă cu aproximativ zece ani de predecesorul primarului Gheorghe Nichita, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Ideea însă nu a fost împărtăşită şi de consilierii locali de atunci.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close