Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Record de alcoolemie la un bărbat ajuns la spital: peste 6 la mie

Iaşi. Record de alcoolemie la un bărbat ajuns la spital: peste 6 la mie

Iaşi. Record de alcoolemie la un bărbat ajuns la spital: peste 6 la mie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Noi 2010   •   17:41

Un bărbat dintr-o comună ieşeană a fost adus la Spitalul de Urgenţe din Iaşi cu o alcoolemie de peste şase la mie, informează Mediafax. Medicii ieşeni afirmă că este cea mai mare valoare întâlnită la un bărbat, recordul absolut aparţinând unei femei care a ajuns la spital cu o alcoolemie de 7,5 la mie.
   
Pacientul, în vârstă de 39 de ani, originar din comuna ieşeană Ciurea, a ajuns la spital cu o alcoolemie de peste şase la mie, iar după zece ore aceasta a scăzut la 2,68.
   
"A reuşit să doboare recordul de alcoolemie la bărbaţi. Pacientul a fost adus cu ambulanţa la spital şi a necesitat măsuri de stabilizare în urgenţă. La peste zece ore de la preluarea sa, valoarea alcoolemiei a ajuns la 2,68. Noi, medicii, ne întrebăm cum a putut supravieţui acest pacient cu o astfel de valoare ridicată a alcoolemiei“, a declarat, vineri, medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.
   
Recordul absolut în privinţa alcoolemiei aparţine unei femei de 63 de ani, care a ajuns la spitalul ieşean în luna noiembrie a anului trecut, cu o alcoolemie de 7,55 la mie.
   
În această săptămână, un adolescent de 15 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul "Sfânta Maria“ din Iaşi, cu o alcoolemie de 5,78 la mie, fiind cea mai mare valoare constatată de medici la copii.
   

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close