Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. Zece ambulanţe noi zac nefolosite, pentru că nu sunt asigurate

Iaşi. Zece ambulanţe noi zac nefolosite, pentru că nu sunt asigurate

Iaşi. Zece ambulanţe noi zac nefolosite, pentru că nu sunt asigurate
17 Ian 2008   •   18:08

Ambulanţele cumpărate anul trecut de Ministerul Sănătăţii şi trimise la Iaşi stau încă în garaj. Zece maşini nou-nouţe nu pot fi folosite din cauza birocraţiei. Maşinile nu pot fi trimise la urgenţe pentru că nu au asigurare şi nici protocolul de predare-primire nu a fost parafat. Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a cumpărat 1.500 de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă din toată ţara. La Iaşi au ajuns 22 de maşini.

Dintre acestea, doar 8 sunt asigurate complet, 4 au doar RCA, iar 10 nu au nici un fel de asigurare. Fără asigurare, serviciul de ambulanţă nu poate folosi maşinile.

Pentru un oraş de mărimea Iaşului, cu 800.000 de locuitori, ar fi nevoie de 200 de ambulanţe. Serviciul de Salvare Iaşi are doar 100 de maşini. Cele 10 ambulanţe noi, care stau degeaba, ar putea face diferenţa într-o situaţie de criză.

Cele 10 maşini noi, echipate complet, nu au nevoie decât de asigurare pentru a salva vieţi. E necesară şi semnarea mai multor protocoale. Mai exact: Ministerul Sănătăţii semnează unul cu autoritatea de sănatate publică.

La rândul ei, Autoritatea semnează un alt protocol cu serviciul de ambulanta. Abia apoi maşinile pot fi folosite.

Şefii Serviciului de ambulanta Iaşi speră ca până la sfârşitul lunii să poată folosi cele 10 ambulanţe dotate la standarde internaţionale.

Antena 3

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close