Antena 3 CNN Actualitate Iaşi: Zeci de persoane au aprins candele şi au împărţit colivă, la un an de la tăierea teilor

Iaşi: Zeci de persoane au aprins candele şi au împărţit colivă, la un an de la tăierea teilor

Iaşi: Zeci de persoane au aprins candele şi au împărţit colivă, la un an de la tăierea teilor
Sursa foto: Foto: Facebook-AltIasi.ro
15 Feb 2014   •   22:48

Câteva zeci de persoane au aprins sâmbătă seară, candele pe pietonalul Ştefan cel Mare, din Iaşi, şi au împărţit colivă trecătorilor, într-o acţiune de comemorare a unui an de la tăierea a peste 70 de tei în zona centrală a municipiului, informează Mediafax.
   
Participanţii la acţiunea comemorativă s-au adunat pe pietonalul Ştefan cel Mare din centrul Iaşiului, pentru a marca împlinirea unui an de la tăierea teilor de pe bulevardul central al oraşului.
   
Cei prezenţi au aprins candele şi au format cu acestea cuvântul TEI, în semn de protest faţă de acţiunea iniţiată în urmă cu an de Primăria Iaşi.
   
Alexandrina Dinga, din cadrul grupului de iniţiativă Iaşiul iubeşte teii a declarat că Primăria Iaşi demonstrează o încăpăţânare şi un orgoliu prostescă, acuzându-i totodată pe şefii municipalităţii că nu recunosc nici în al 12-lea ceas greşeala făcută.
 
"Le cerem în continuare să replanteze tei acolo. Oamenii au venit cu candele, pe care le-au aprins, apoi au format cuvântul TEI. După acest moment, candelele au fost aşezate la tulpina salcâmilor japonezi care au plantaţi în locul teilor", a afirmat Alexandrina Dinga.
   
Unul dintre participanţii la acţiune a adus colivă, pe care a împărţit-o trecătorilor.
   
Protestul a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente.
   
Membrii grupului de iniţiativă Iaşiul iubeşte teii susţin că vor împărţi în perioada următoare peste o mie de cărţi poştale în oraş, ieşenii fiind invitaţi să adreseze câte un mesaj primarului municipiului, Gheorghe Nichita.

"Ieşenii le vor completa, noi le vom aduna, apoi la începutul lunii aprilie, le vom duce la primărie, pentru a i le înmâna lui Gheorghe Nichita", a mai spus Alexandrina Dinga.
   
În luna februarie a anului trecut, Primăria Iaşi a tăiat peste 70 de tei pe bulevardul central al oraşului, municipalitatea explicând că în acest fel sunt puse în valoare clădirile importante din zonă.
   
În locul teilor, cu o vechime de zeci de ani, au fost plantaţi salcâmi japonezi, o specie de arbori cu talie joasă.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close