Antena 3 CNN Actualitate Iaurturi Danone retrase de pe piaţă din cauza unei substanţe toxice (VIDEO)

Iaurturi Danone retrase de pe piaţă din cauza unei substanţe toxice (VIDEO)

Iaurturi Danone retrase de pe piaţă din cauza unei substanţe toxice <font color=red>(VIDEO)</font>
23 Aug 2007   •   15:50
UPDATE: Rezultatele testelor efectuate asupra iaurturilor Danone suspecte de contaminare cu dioxină vor fi transmise autorităţilor de la Bucureşti miercuri, 29 august. Testele sunt realizate de laboratorul de la Budapesta.
Autorităţile sanitar - veterinare din Capitală au decis să retragă din magazine două tipuri de iaurturi produse de compania Danone: cu vişine şi fructe de pădure. Este vorba despre produsele din două loturi de iaurt cu fructe, cele care au ca date de expirare 11 şi, respectiv, 20 septembrie. Acestea ar conţine o cantitate neprecizată de dioxină. Directorul Institutului de Cercetare Alimentară, Gheorghe Mencinicopschi spune că această substanţă toxică este una dintre cele mai periculoase. Specialiştii susţin că cel mai probabil substanţa a ajuns în produsele lactate prin intermediul unui aditiv, E 412, provenit din India. Acest aditiv alimentar poate produce afecţiuni neuro-toxice, poate ataca ficatul, rinichii, iar pielea poate căpăta un aspect bolnav. Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucureşti.

Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucureşti. Ele nu au fost produse în România, ci importate. Retragerea de pe piaţă s-a produs după o notificare prin sistemul rapid de alertă de la Bruxelles, referitor la prezenţa gumei de guar, ingredient folosit în iaurturile cu fructe. Probele prelevate din iaurturi au fost trimise la un laborator de referinţă din UE.

Danone confirmă că a retras iaurturi din magazine din cauza suspiciunii de contaminare cu dioxină şi că aşteaptă rezultatul analizelor, care vor fi disponibile săptămâna viitoare.

Deşi alerta asupra contaminării cu dioxină a fost dată pe 14 august, ANSVSA a verificat loturile de iaurt abia în data de 17 august, conform comunicatului Danone -

O ÎNGHEŢATĂ DIN PATRU PREZINTĂ RISCURI PENTRU CONSUMATORI

DIOXINA, O SUBSTANŢĂ PERICULOASĂ - {a}danone_22aug.wav{/a}
COMUNICATUL DANONE (pdf)
EUROPA, ÎN STARE DE ALERTĂ DIN CAUZA DIOXINEI

CITIŢI ŞI: MAGAZINELE DIN ŢARĂ ÎNCEP SĂ RETRAGĂ DE PE PIAŢĂ IAURTURILE DANONE SUSPECTE

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close