Antena 3 CNN Actualitate Ieşeanul care a câştigat la Loto a anunţat că îşi va revendica marţi premiul

Ieşeanul care a câştigat la Loto a anunţat că îşi va revendica marţi premiul

Ieşeanul care a câştigat la Loto a anunţat că îşi va revendica marţi premiul
Sursa foto: Foto: Observator
30 Aug 2010   •   19:22

Căştigătorul marelui premiu la Loto 6/49 a anunţat că va veni marţi să-şi ridice premiul, potrivit Loteriei Române, citată de Mediafax. "Informaţia a ajuns la noi de la sediul central al Loteriei. Nu ştim despre cine e vorba, nici dacă e femeie sau bărbat, vom afla mâine. Câştigătorul a sunat şi a spus că mâine (marţi - n.r.) va fi acolo. Nu va pleca din sediu cu valiza plină cu bani, ci cu un cec", a spus Dănuţ Diaconu, inspector la filiala Iaşi a Companiei Naţionale a Loteriei Române.

Moldova a fost cu noroc pentru un jucator împătimit la loto. Premiul cel mare, de peste şase milioane de euro, a fost câştigat de un ieşean. Toată lumea l-a aşteptat, însă ieşeanul n-a dat pe la agenţia loto la care a jucat biletul norocos. Fiind vorba de o sumă atât de mare, probabil că norocosul a vrut să stea departe de ochii presei.

Douăzeci de lei şi şase numere norocoase şi un ieşean a devenit milionar peste noapte. A câştigat premiul cel mare la loto. 6,2 milioane de euro, din care îi vor reveni 4.650.000 de euro, după impozitare.

Dacă ar depune toată suma de 4.650.000 de euro într-o bancă, ieşeanul ar primi, lunar, numai din dobândă 11.600 de euro. Şi mai câştigat ar fi dacă ar lăsa aceeaşi sumă în bancă, dar schimbată în lei. La o dobândă de 9%, ieşeanului i-ar reveni lunar echivalentul în lei a 34.000 de euro.

Însă ieşeanul nu s-a grăbit să-şi revendice marele câştig. Are oricum un an la dispoziţie ca să-şi ridice premiul, de altfel cel mai mare din 2010.

Şi dacă banii aduc fericirea, atunci ieşeanul ar putea face fericit un oraş cu 30.000 de locuitori, plătindu-le oamenilor pensiile sau salariile. Şi-ar putea cumpăra 23 de vile de lux, de 200.000 de euro bucata ori şi-ar putea număra banii în 465 de Dacii Logan.

Cei care au luat deja premiile fabuloase au văzut în România o ţară prea mică pentru un câştig atât de mare.

Douăsprezece milioane de euro a fost cel mai mare premiu de până acum. L-a câştigat un bucureştean. Bărbatul, român de origine turcă a plecat de la noi imediat după ce şi-a primit banii. Bătrâna din Reşiţa, care a câştigat anul trecut 9 milioane şi jumătate de euro a lăsat şi ea România pentru Spania.

Observator

 

×
Subiecte în articol: Loto 6 din 49 Iași premiu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close