Antena 3 CNN Actualitate Il Secolo XIX: SRI a reţinut la Bucureşti un algerian suspectat de terorism

Il Secolo XIX: SRI a reţinut la Bucureşti un algerian suspectat de terorism

Il Secolo XIX: SRI a reţinut la Bucureşti un algerian suspectat de terorism
29 Noi 2007   •   16:16

Serviciul Român de Informaţii a reţinut la Bucureşti un algerian suspectat de activităţi teroriste. Informaţia a apărut în publicaţia italiană Il Secolo XIX, după ce, în urmă cu două săptămâni, acelaşi cotidian titra că România găzduieşte tabere de antrenament Al Qaeda. Kamel Abbachi, unul dintre algerienii despre care ziarul din Peninsulă scria că face parte dintr-o reţea teroristă ce activează în ţara noastră, a fost reţinut de la domiciliul din Bucureşti. Algerianul nu a opus rezistenţă, declarând: ?Accept să fiu extrădat în Italia fără nicio problemă?.

Nordafrican stabilit în România, Kamel Abbachi a fost arestat miercuri dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, nu departe de centrul Capitalei. Reţinerea sa intervine în cadrul unei ample anchete privind terorismul islamic, coordonată de procurorii din Milano şi condusă de comandamentul operativ special din Genova.

Potrivit Il Secolo XIX, algerianul este liderul celulei din Europa de Est a reţelei teroriste, fiind stabilit la Galaţi, de unde avea sarcina să gestioneze fazele iniţiale ale transferului de imigranţi clandestini, făcându-le acestora invitaţii de şedere în România, prin intermediul unui mijlocitor. În ţara noastră, luptătorii islamişti învaţă, în taberele de antrenament, să folosească dispozitive explozive, mai scrie presa italiană.

Poziţia SRI
Purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că serviciul a acordat sprijin ?pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare care îl viza pe cetăţeanul algerian Kamel Abbachi?. Marius Bercaru a precizat că SRI a făcut acest lucru în virtutea mandatului pe care îl are, ca autoritate naţională în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea terorismului.

Purtătorul de cuvânt al SRI a ţinut însă să precizeze că Serviciul nu are competenţe în a aresta persoane şi nu a făcut acest lucru nici în cazul algerianului suspectat de terorism. ?Am acordat însă tot sprijinul în cadrul acestei operaţiuni?, a subliniat Marius Bercaru pentru Rompres.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close