Antena 3 CNN Actualitate Ilfov. Un avion utilitar s-a prăbuşit şi a luat foc (IMAGINI DE LA PRĂBUŞIRE)

Ilfov. Un avion utilitar s-a prăbuşit şi a luat foc (IMAGINI DE LA PRĂBUŞIRE)

Ilfov. Un avion utilitar s-a prăbuşit şi a luat foc <font color=red>(IMAGINI DE LA PRĂBUŞIRE)</font>
03 Iul 2008   •   08:14

Un cameraman amator a surprins pe telefonul mobil momentul prăbuşirii avionului Antonov 2, accident care s-a produs joi dimineaţă la Ştefăneşti, în judeţul Ilfov. Avionul, de mici dimensiuni, a căzut pe un depozit în timpul unui zbor utilitar. Din fericire, cele două persoane care se aflau la bord au scăpat cu viaţă. Avionul, însă, a fost distrus. Anchetatorii încearcă să afle acum cauzele accidentului.

IMAGINI DIN MOMENTUL PRĂBUŞIRII


Potrivit directorului Direcţiei Investigaţii Aeriene, pilotul avionului implicat în accidentul de la Ştefăneşti a observat la scurt timp de la decolare o scădere a puterii motorului şi a încercat să aterizeze forţat. ?Pilotul a observat la scurt timp de la decolare o scădere de putere cu tendinţa de oprire. S-a trecut urgent la procedura de aterizare forţată şi a identificat terenul liber din zona Ştefăneşti, unde a încercat să aterizeze. Terenul era foarte îngust şi erau nişte dale metalice pe el, aparatul de zbor acroşând una din aceste dale?, a precizat Mircea Ciucă.

Avionul a încercat să facă o aterizare forţată în curtea unei fabrici şi a luat foc la impactul cu solul. Din fericire era un spaţiu deschis, unde cei de la fabrică urmau să construiască o parcare.

Declaraţia unui martor de la locul accidentului


Martorii spun că avionul părea să aibă probleme tehnice. La impactul cu solul, aparatul de tip Antonov AN 2, folosit în agricultură, a luat foc şi a ars aproape în întregime.

Poliţia a început o anchetă şi a izolat zona în care sunt împrăştiate resturile aparatului. Între timp, cei doi piloţi au fost interogaţi de anchetatori.

Ultimul acident aviatic s-a produs pe 10 mai 2008, la Ulmeni, în judeţul Călăraşi. Atunci, un avion Antonov, cu doi oameni la bord, s-a prăbuşit. În urma accidentului, mecanicul de bord a murit.

Cel puţin două accidente aviatice în care sunt implicate avioane uşoare au loc în fiecare an în România.

Un avion s-a prăbuşit în judeţul Ilfov


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close