Antena 3 CNN Actualitate Iliescu a fost audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990

Iliescu a fost audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990

Iliescu a fost audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990
12 Dec 2007   •   09:56

Ion Iliescu a fost audiat marţi seară în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a infirmat soluţia de punere sub acuzare a fostului preşedinte. Iliescu a luat o copie după rezoluţia de infirmare a actului de punere sub acuzare a sa. Totodată, Iliescu a dat şi o declaraţie pe 11 pagini, potrivit unor surse judiciare. Procurorul general al României, Laura Condruţa Kovesi, a anunţat, vinerea trecută, că în cazul lui Ion Iliescu cercetările vor fi continuate de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, deşi a infirmat rezoluţia de punere sub acuzare a fostului şef al statului.

Decizia de infirmare a fost luată în urma plângerii înaintate de avocatul lui Ion Iliescu. Printre nelegalităţile constatate de către procurorul general se numără faptul că generalul Dan Voinea a infirmat o rezoluţie din octombrie 2005 a unui procuror militar, fără să desemneze alt procuror care să preia cazul. Măsura începerii urmării penale infirmată de Kovesi fusese dată de către generalul Dan Voinea, care nu era investit cu efectuarea urmăririi penale în cauză. Mai mult, procurorul general a spus că rezoluţia nu îndeplineşte condiţiile procedură, întrucât nu precizează ora la care a fost dată şi nici nu a fost înregistrată în registrul special.

Ion Iliescu este acuzat că a determinat intervenţia în forţă a militarilor împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, fapt ce a avut ca urmare moartea a două persoane.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close