Antena 3 CNN Actualitate Iliescu, dansând la News Fm: "Ca preşedinte, mă întâlneam săptămânal cu premierul" (VIDEO)

Iliescu, dansând la News Fm: "Ca preşedinte, mă întâlneam săptămânal cu premierul" (VIDEO)

Iliescu, dansând la News Fm: "Ca preşedinte, mă întâlneam săptămânal cu premierul" <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Ian 2008   •   14:33

Invitat special la News Fm, în emisiunea realizată de Anca Florea în fiecare zi de la 13:00 la 14:00, LIVE, a fost Ion Iliescu preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat. Sfârşitul emisiunii a marcat un moment inedit petrecut în studio, Ion Iliescu fiind invitat la dans de către Anca Florea. Vorbind despre relaţia tensionată din politică, în special cea a preşedintelui cu premierul, Ion Iliescu a declarat că, în trecut, în calitate de preşedinte al României obişnuia să se întâlnească săptămânal cu premierul.

ION ILIESCU DANSEAZĂ LA NEWS FM

?Eu am căutat să sprijin guvernele în funcţiune, este foarte important ca preşedinţia să medieze discuţiile. Mă întâlneam săptămânal cu premierul. Ne întâlneam ca sa nu ne călcăm pe picioare la înâlnirile importante pe care urma să le avem şi pentru a transmite un mesaj unitar. Aceste întâlniri erau o practică necesară bunei funcţionări a instituţiilor statului?, a spus Iliescu.

În trecut ?era mai mult dialog politic, în momentele importante găseam întotdeauna calea dialogului. Trebuie să existe o comunicare între toate instituţiile statului ori relaţia Preşedinte - Parlament este foarte proastă. Preşedintele ar trebui sa fie factor de comunicare, de echilibru între aceste instituţii majore?, a declarat Iliescu.

?Din partidul cel mai mare din ultimii 18 ani, PSD este acum pe poziţia a doua?
Iliescu a dezminţit informaţia conform căreia s-ar fi discutat despre schimbarea preşedintelui Mircea Geoană, la întâlnirile de săptămâna trecută. ?Numai un congres poate schimba preşedintele ori nu urmează un congres ci un consiliu naţional, nu-şi poate asuma un consiliu atribuţiile unui congres?, a precizat Iliescu.

?Din primul dialog de acum o săptămână, s-au profilat idei. Am discutat ce s-a întamplat în ultimii ani, degradarea vieţii oamenilor şi ce s-a întâmplat cu PSD. Din partidul cel mai mare din ultimii 18 ani, el a ajuns acum pe pozitia a doua la alegerile europarlamentare?, a spus Ion Iliescu.



?Ruperea Alianţei a dus la o putere combinată?
Preşedintele de onoare al PSD a discutat şi despre confuzia creată în partid din anul politic 2007, fiind creată impresia că PSD-ul nu ştie ?cu cine să meargă? cu Băsescu sau cu Tăriceanu. Acest lucru s-a întâmplat din cauza ?ruperii Alianţei care a dus la o putere combinată, cu Băsescu susţinut de partidul său şi celaltă ramură a Alianţei D.A. care a rămas la guvernare. Pentru PSD nu a fost simplu să-şi regleze tirul faţă de cei doi competitori, de aceea au aparut bâlbe?, a spus Iliescu.

La final, Anca Florea a încheiat într-un mod inedit emisiunea invitându-l la dans pe Ion Iliescu, care a acceptat invitaţia moderatoarei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close