Antena 3 CNN Actualitate Imaginea care a produs emoție, dar și revoltă în România. Povestea geniului neurochirurgiei românești- FOTO

Imaginea care a produs emoție, dar și revoltă în România. Povestea geniului neurochirurgiei românești- FOTO

Imaginea care a produs emoție, dar și revoltă în România. Povestea geniului neurochirurgiei românești- FOTO
Sursa foto: foto: Marilena Stancu
20 Apr 2016   •   10:45

Medicul Leon Dănăilă, unul dintre cei mai cunoscuți medici neurochirurgi din România, a fost surprins marţi, de o călătoare, circulând cu metroul, iar poza s-a viralizat rapid pe Facebook.

foto: Marilena Stancu

Cu o carieră uriaşă în spate şi multe realizări, statul român a decis să îi ofere salariul de 2500 de lei pe lună. La cei 82 de ani, Leon Dănăilă încă operează la Clinica de Neurochirurgie Spitalul Bagdasar Arseni şi circulă cu metroul.

Nu ai bănui nicio clipă că bătrânul care stă abătut în vagonul de metrou a salvat mii de vieți, a revoluționat neurochirurgia românească și a dovedit că își iubește mai presus de orice meseria când a decis să își vândă casa pentru a putea să publice o carte.

BBC a trimis o echipă în România, care a vorbit cu Leon Dănăilă. Povestea medicului de 82 de ani este prezentată în paralel cu cea a unui tânăr medic care a decis să profeseze în Marea Britanie, pentru că, spune aceasta, aici nu are grija banilor pe care o are în România.
 
 „Nu am o mare avere. Cred că sunt cel mai sărac doctor din lume”, le-a spus acesta jurnaliștilor britanici.


 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close