Antena 3 CNN Actualitate Imaginea Guvernului Orban, total deteriorată. Cine sunt adevărații vinovați

Imaginea Guvernului Orban, total deteriorată. Cine sunt adevărații vinovați

Imaginea Guvernului Orban s-a erodat de la începutul pandemiei și din cauza liberalilor. Membri de seamă ai PNL au ajuns în mai multe rânduri în atenția publică fiind acuzați că încalcă tocmai deciziile luate de Executiv care erau obligatorii pentru toți românii.

Imaginea Guvernului Orban, total deteriorată. Cine sunt adevărații vinovați
Sursa foto: hepta
de Narcis Popescu    |    Laura Dinu    |    10 Sep 2020   •   18:45

Pe fondul apelurilor repetate ale guvernanților, dar și ale președintelui Klaus Iohannis către cetățeni să respecte cu strictețe măsurile stării de alertă, să stea în case și să poarte masca în spațiile închise, la sfârșitul lunii mai, la 2 săptămâni după ce starea de urgență luase sfârșit, o fotografie făcută în Guvern, apărută în spațiul public, a generat un întreg scandal

Poza, surprinsă chiar în biroul premierului, îl înfățișează pe acesta cu țigara aprinsă în mână, în fața sa fiind o sticlă de bere. Totodată, în dreptul ministrului Lucian Bode se aflau două pahare cu șampanie, iar ministrul economiei, Virgil Popescu, ținea în mână un pahar cu Whisky.

Toți cei implicați urmau să fie amendați, asta după ce premierul s-a scuzat cu pretextul că a fost ziua sa de naștere. 

Marcel Vela, exercițiu de imagine nereușit

Tot în primăvară, în timpul stării de urgență, când românii erau condiționați să își înmormânteze rudele în condiții stricte, doar în prezența preotului și a câtorva membri ai familiei, ministrul de Interne, Marcel Vela, avea să stârnească și el oprobriul public, după ce într-un exercițiu de imagine nereușit, a mers cu elicopterul la mormântul unei asistente care a fost lăsată să moară de către medici, de teama infectării cu coronavirus. 

Rareș Bogdan, petrecere ”în familie”

La mijlocul lunii iunie, pe fondul impunerii prevederilor stării de alertă, europarlamentarul Rareș Bogdan a organizat într-un local din Cluj Napoca, o petrecere pentru fiica sa, unde ar fi participat nu mai puțin de 100 de persoane. Asta deși petrecerile mari în interior erau total interzise. Iar autoritățile îi mustrau încontinuu pe cetățeni că sporesc cazurile de COVID-19 din cauză că nu se respectă regulile. 

Liberalii, angajamente neonorate

Modificarea legislației electorale pentru alegerile locale, astfel încât primarii să poată fi aleși în 2 tururi de scrutin, a reprezentat un alt angajament neonorat de liberali, deși acesta fusese asumat încă înainte de a ajunge la guvernare.

Deși liderii USR au solicitat în mai mult rânduri Executivului să își asume răspunderea asupra unui astfel de act normativ, liberalii nu au făcut nimic, fiind acuzați că au făcut înțelegere cu PSD pentru a nu pierde din numărul mare de primari în detrimentul partidului condus de Dan Barna.

Lucian Bode, apărat de reprezentanții partidului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a ajuns și el în mijlocul unui uriaș scandal, după ce mașina SPP-ului în care se afla ministrul a intrat pe contrasens, lovind un alt autoturism.

Cei din conducerea partidului s-au așezat ca scut în jurul lui Lucian Bode, deși anterior, în urmă cu 5 ani, în cazul tragediei polițistului Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, pozițiile reprezentanților dreptei au fost cât se poate de ferme, condamnând deplasarea cu semnalizare nejustificată pe drumuri publice.

 

×
Subiecte în articol: scandal PNL Klaus Iohannis
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close