Antena 3 CNN Actualitate Imagini de coșmar pe străzile din Capitală, din cauza ploii înghețate. Copaci căzuți pe jos, mașini distruse, mai mulți răniți - Galerie FOTO

Imagini de coșmar pe străzile din Capitală, din cauza ploii înghețate. Copaci căzuți pe jos, mașini distruse, mai mulți răniți - Galerie FOTO

Imagini de coșmar pe străzile din Capitală, din cauza ploii înghețate. Copaci căzuți pe jos, mașini distruse, mai mulți răniți - Galerie FOTO
26 Ian 2019   •   16:40

Update: Salvatorii intervin după ce un bărbat de 32 de ani a fost găsit inconștient pe o stradă din cartierul Crângași, posibil după ce a fost lovit de crengile unui copac.

Update: Un bărbat de 30 de ani a fost transportat la spital, după ce a fost rănit de un copac căzut în zona Crângași. La orele prânzului, o femeie de 44 de ani a fost rănită grav, tot în urma prăbușirii unui copac, în sectorul 3.

La ora 15.00, în București, erau 841 de copaci căzuți, 251 de autovehicule avariate, 50 de cabluri electrice rupte, 11 stâlpi de iluminat doborâți și 8 acumulatori de apă afectați.

Știrea inițială

În Capitală, copacii încărcați cu gheață au cedat și s-au prăbușit peste zeci de mașini și au blocat foarte multe străzi. 

În zona Aviației un copac a căzut chiar pe un bolid de lux. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Pe Calea Floreasca e plin de crengi și copaci rupți. Strada Eugen Botez, unde se află sediul RATB Floreasca e blocata de copaci căzuți.

Un alt incident s-a petrecut la Parcul Bazilescu. Intrarea a fost blocată de crengile unui copac

Specialiștii au declarat că fenomenul de ploaie înghețată a fost la cel mai intens nivel din ultimii ani.

Ploaia înghețată este un fenomen meteorologic rar, în care, picăturile de ploaie suprarăcite îngheață instantaneu la atingerea solului sau obiectelor cu temperaturi negative de la sol.

"Freezing rain" apare de obicei atunci când un front atmosferic de aer cald se suprapune peste unul rece, aflat sub temperatura de îngheţ. Mişcarea se întâmplă cel mai des în apropierea unor suprafeţe de apă. Practic, fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie.

 

×
Subiecte în articol: copaci Capitală imagini
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close