Antena 3 CNN Actualitate Imagini rare cu masculi de viperă cu corn în Parcul Național Defileul Jiului | Avertismentul specialiştilor

Imagini rare cu masculi de viperă cu corn în Parcul Național Defileul Jiului | Avertismentul specialiştilor

Imaginile spectaculoase și foarte rare au fost surprinse în Parcul Național Defileul Jiului, cu viperele cu corn din sezonul împerecherii. La ce trebuie să fim atenți în această perioadă, dacă facem drumeții în natură.

Imagini rare cu masculi de viperă cu corn în Parcul Național Defileul Jiului | Avertismentul specialiştilor
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    04 Mai 2023   •   22:26

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva anunţă că a început sezonul împerecherii viperelor - specii veninoase - și recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură să evitate contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate.

Mai exact, specialiștii recomandă evitarea suprafețelor cu pietriș, stâncoase sau însorite, şi cercetarea cu atenție a locului locul unde ne așezăm în natură, mai ales dacă sunt prezente crăpături în stânci. 

În acest context, au fost publicate imagini rare cu lupta pentru femele între doi masculi de viperă cu corn.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Vipera cu corn este răspândită în mai multe zone din sudul și sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România, în zona de sud-vest şi în cea de sud-est.

Este cea mai mare dintre viperele europene, putând ajunge la o lungime de 90 de centimetri. Se distinge printr-un bot ascuțit cu un corn nazal moale și prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi și la femele. Se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane.

Parcul National Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor #Hunedoara și #Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție, unde intervenția umană nu este permisă, scrie Regia Nationala a Padurilor - Romsilva pe Facebook. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close