Antena 3 Actualitate Imagini şocante! Cât de periculoase sunt gările din România - câteva situaţii concrete

Imagini şocante! Cât de periculoase sunt gările din România - câteva situaţii concrete

01 Noi 2012   •   23:21
Imagini şocante! Cât de periculoase sunt gările din România - câteva situaţii concrete
Sursa foto: Foto: Antena 3

Trenul l-a lovit de două ori, dar a supravieţuit printr-un miracol. Bărbatul care a căzut ieri sub roţile unui tren în mers, în gara din Mediaş, a avut noroc. Dar accidentul lui e o lecţie pentru autorităţile române. În gările din toată ţara, pericolele pândesc peste tot.

În gara din Braşov, călătorii se îmbulzesc să coboare dintr-un vagon ruginit. Au doar câteva minute la dispoziţie. Treptele sunt prea înalte şi bagajele prea grele. Dar trenul nu-i aşteaptă.

Pe peronul din Satu Mare, un bătrân se luptă singur cu uşa grea a trenului. Îşi ţine cu greu echilibrul, dar nu vrea să se plângă.

Ca să urci, îţi trebuie o bună condiţie fizică, din cauza diferenţei de nivel între uşile trenului şi peron. Iar ca să cobori, îţi trebuie şi mai mare atenţie. Un singur pas greşit te-ar putea trimite direct sub roţile trenului.

În faţa greutăţilor, oamenii au învăţat să întindă o mână de ajutor.

Dar treptele incomode nu sunt singura problemă din gările româneşti. În gara din Sibiu, în lipsa unei pasarele, oamenii îşi riscă viaţa şi traversează calea ferată pe unde apucă.

Aceeaşi scenă se repetă în gara din Mediaş.

Aici s-a şi întâmplat tragedia de ieri. Un fost mecanic de locomotivă s-a dezechilibrat şi a căzut sub roţile unui tren în mers. A fost lovit atât de violent, încât imaginile nu pot fi difuzate. Bărbatul a avut noroc şi a supravieţuit. În urmă cu două săptămâni, o adolescentă a murit în apropiere de Bucureşti, după ce uşa trenului s-a deschis în mers, iar ea a fost trasă de curent şi zdrobită de pietre.


×
Subiecte în articol: tren

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close