Antena 3 Actualitate Iulian Rădulescu, „împăratul” romilor de pretutindeni, a murit

Iulian Rădulescu, „împăratul” romilor de pretutindeni, a murit

12 Ian 2017   •   14:33
Iulian Rădulescu, „împăratul” romilor de pretutindeni, a murit

Împăratul romilor de pretutindeni, Iulian Rădulescu, a murit la vârsta de 78 de ani, a anunțat Regele Cioabă.

”A trecut la Domnul în aceasta dimineață Împăratul Iulian Rădulescu. Dumnezeu să mângâie familia îndoliată” – acesta e mesajul cu care, Regele Cioabă a anunțat tragedia din rândul romilor.

În ultimii ani, Iulian Rădulescu s-a confruntat cu grave probleme de sănătate. În 2013, aceasta a fost transportat de urgență la spital din cauza unor probleme cardiace.

Iulian Rădulescu (cunoscut ca "Rex Mundi" în cadrul lojii masonice Curcubeul de Cupru (iregulară) s-a născut în anul 1938. A absolvit la seral cursurile Grupului Școlar Agricol din cadrul penitenciarului Aiud, iar în 1999 și-a luat bacalaureatul la seral. În același an a devenit Doctor în limba romani în India, după care a absolvit cursurile la distanță de la Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală din București, obținând diploma de inginer în managementul companiilor în anul 2004.

Pe 9 august 1993 Iulian Rădulescu s-a autoproclamat ”Împăratul rromilor de pretutindeni” cu numele de Iulian I și a fost ”încoronat”. El este cel care a impus apelativul de ”rrom” în locul termenului consacrat de ”țigan”, pe care în considera rasist.

×
Subiecte în articol: deces Regele Cioaba

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close