Antena 3 Actualitate În 2008, România va oscila între secetă şi inundaţii

În 2008, România va oscila între secetă şi inundaţii

21 Feb 2008   •   15:04
În 2008, România va oscila între secetă şi inundaţii

2008 va fi un an cu inundaţii, dar şi cu perioade de secetă. Chiar dacă meteorologii spun că fenomenele nu vor fi atât de grave cum au fost cele din ultimii doi ani, ministrul Mediului atrage atenţia că anul acesta s-ar putea să ne confruntăm cu pene de curent. Meteorologii şi hidrologii spun că 2008 va fi un an cu mai puţine fenomene extreme decât anii precedenţi. Nu vom fi însă scutiţi de inundaţii sau caniculă. Primele vor fi inundaţiile, iar la vară, începând de la sfârşitul lui iunie, temperaturile vor depăşi valorile normale pentru această perioadă, fără să ne confruntăm cu o secetă extremă ca în 2007.

Autorităţile spun că au luat măsuri, în ultimii ani, pentru a se preîntâmpina atât efectele inundaţiilor, cât şi ale secetelor. Au fost astfel amenajate cinci mari acumulări de apă, unde să fie deviat surplusul de ape în caz de inundaţii sau unde să se adune apă înaintea perioadelor de secetă.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close