Antena 3 CNN Actualitate În 2011 România va trimite mai puţini militari în teatrele de operaţiuni internaţionale

În 2011 România va trimite mai puţini militari în teatrele de operaţiuni internaţionale

În 2011 România va trimite mai puţini militari în teatrele de operaţiuni internaţionale
22 Iun 2010   •   16:30

România va trimite mai puţini militari în teatrele de operaţiuni internaţionale, începând cu anul viitor. Este decizia luată în cadrul şedinţei CSAT de marţi. Faţă de numărul actual de militari care participă la misiuni externe, în 2011 vor fi cu 319 mai puţini.

 

?În cadrul şedinţei au fost aprobate forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011. Faţă de anul curent, în anul 2011 forţele Armatei României disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari? se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale.

 

În prezent, ţara noastră are peste 1100 de militari în teatrele de operaţiuni, cei mai mulţi, în Afganistan. Iar anul viitor, numărul lor va fi redus cu 319. Membrii CSAT au analizat şi Strategia de Apărare a Ţării, propusă de şeful statului. Documentul va fi trimis Parlamentului pentru aprobare. Preşedintele Traian Băsescu a convocat consiliul Suprem de apărare a Ţării şi săptămîna viitoare, pentru a discuta problema evaziunii fiscale şi a contrabandei.

 

 

Antena3.ro

 

Foto: Intact Images

 

 

×
Subiecte în articol: militari România
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close