Antena 3 CNN Actualitate În Buzău, porumbul va fi înlocuit cu iarba de Sudan

În Buzău, porumbul va fi înlocuit cu iarba de Sudan

În Buzău, porumbul va fi înlocuit cu iarba de Sudan
27 Aug 2007   •   15:39

Agricultorii buzoieni trebuie să schimbe culturile agricole tradiţionale zonei temperate, cu cele ale zonei deşertice. Afirmaţia îi aparţine directorului adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Buzău, inginerul agronom Ion Enache. ?Schimbările climaterice implică o regândire a tuturor culturilor din Câmpia Bărăganului?, a mai spus Ion Enache, care consideră că iarba de Sudan sau meiul pentru furajare ar fi mai rentabile decât culturile tradiţionale şi ar permite creşterea masivă a animalelor.

Potrivit ultimelor calcule ale specialiştilor, producţiile extrem de mici obţinute de agricultorii buzoieni în acest an, 1.300 de kilograme de grâu la hectar şi aproximativ 1.000 de kilograme de porumb la hectar, fac neproductive investiţiile în agricultură.

Ce este iarba de Sudan
Iarba de Sudan este una din culturile furajere cele mai rezistente la secetă. Produce 2-3 recolte abundente de furaj, care se exploatează pe parcursul verii şi până la sfârşitul lunii septembrie. Se poate semăna în ogor propriu, dar şi în cultură succesivă după plante care eliberează terenul în ultima parte a primăverii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close