Antena 3 CNN Actualitate În cât timp primești permisul după ce ai promovat proba practică a examenului auto

În cât timp primești permisul după ce ai promovat proba practică a examenului auto

Cei care au trecut cu bine de proba practică a examenului auto se întreabă în cât timp vor intra în posesia permisului de conducere, fiind nerăbdători să se aventureze în trafic.

În cât timp primești permisul după ce ai promovat proba practică a examenului auto
Sursa foto: Getty Images I ChamilleWhite
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Feb 2024   •   12:00

Cei care doresc să obțină permisul auto trebuie să se înscrie, înainte de toate, la școala de șoferi, în vederea parcurgerii cursului de pregătire teoretică și practică, sub îndrumarea unui instructor auto autorizat.

După ce au finalizat această etapă, candidații susțin examenul teoretic (sala), apoi examenul practic (traseul).

Cei care au trecut cu bine de proba practică a examenului auto așteaptă cu nerăbdare să primească permisul de conducere.

Pe site-ul Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări se precizează clar cum și în cât timp ajung permisele de conducere în posesia titularilor.

"Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare, regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen sau preschimbare, se transmit prin poștă la domiciliul titularilor, folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile.

În cazul permiselor noi obținute prin examen, nu se eliberează dovadă de circulație, livrarea efectuându-se automat la adresa de domiciliul/reședință, în termen de 5-15 zile.

Adresa de livrare nu poate fi modificată. In situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit sediul serviciului public comunitar", informează DGPCI.

De multe ori, titularii primesc permisele de conducere chiar mai repede de cinci zile lucrătoare.

×
Subiecte în articol: permis auto şcoala de şoferi 2024
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close