Antena 3 CNN Actualitate În Hunedoara, şcoala a început în cort

În Hunedoara, şcoala a început în cort

În Hunedoara, şcoala a început în cort
17 Sep 2007   •   12:00

Peste o sută de preşcolari şi elevi din localitatea hunedoreană Şoimuş îşi vor desfăşura orele de curs într-un cort. Imobilul în care funcţiona şcoala a fost retrocedat. Noii proprietari cer acum chirie 40 de milioane de lei vechi pe lună, bani pe care primarul spune că nu are de unde să-i dea. Nici în cort nu încap toţi elevii. Două clase vor învăţa în Căminul Cultural, iar copiii de grădiniţă îşi vor întâlni educatoarele în Casa Căsătoriilor. În cort vor învăţa 100 de preşcolari şi elevi, iar la iarnă, două clase vor învăţa în căminul cultural. Copiii de la grădiniţă vor merge în clădirea ?Casei căsătoriilor?.

Luni, elevii s-au prezentat la şcoală în prima zi a anului cu pancarte în mână, supăraţi că vor fi nevoiţi să-şi desfăşoare orele în cort. Ei au protestat chiar înainte de a intra în clasele improvizete.

În urmă cu câteva luni, două familii din Deva au câştigat in instanţă imobilul în care învăţau cei 100 de elevi şi preşcolari, cu obligaţia ca, timp de cinci ani, să nu schimbe destinaţia clădirii.

Reprezentanţii primăriei şi ai şcolii consideră decizia nedreaptă pentru că, în decursul timpului, la vechea clădire s-au mai adăugat alte corpuri de construcţie, spunând că doar un sfert din actualul imobil ar fi trebuit retrocedat.

Reprezentanţii Inspectoratului şcolar judeţean Hunedoara susţin că vor încerca să remedieze situaţia prin construirea unei şcoli noi . Până atunci, însă, cei mici vor fi nevoiţi să înveţe pe unde apucă.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close