Antena 3 CNN Actualitate Marii dispăruți ai anului 2018. Artiști, muzicieni, sportivi, legende ale radioului şi televiziunii, scriitori celebri

Marii dispăruți ai anului 2018. Artiști, muzicieni, sportivi, legende ale radioului şi televiziunii, scriitori celebri

Marii dispăruți ai anului 2018. Artiști, muzicieni, sportivi, legende ale radioului şi televiziunii, scriitori celebri
Sursa foto: Andrei Gheorghe
30 Dec 2018   •   21:09

2018 nu a fost în multe momente un an dureros. Nume sonore ale spațiului public intern și internațional ne-au părăsit în acest însoțiți de lacrimile a sute de milioane de oameni.

7 ianuarie. Se stinge din viață renumita cântăreaţă franceză France Gall, în vârstă de 70 de ani. 

10 ianuarie - Edward Allan Clarke, chitarist ce a activat in Motorhead in perioada 1976 - 1982 a murit miercuri, 10 Ianuarie, anunță site-ul metalhead.ro. Clarke avea 68 de ani.

15 ianuarie - moare solista trupei The Cranberries, Dolores O’Riordan. Avea 46 de ani.

20 ianuarie - Paul Bocuse, supranumit "papa" gastronomiei franceze pe care a reprezentat-o cu atâta măiestrie în întreaga lumea, a murit la 91 de ani

24 ianuarie. Senatorul UDMR Verestoy Attila moare la vârsta de 63 de ani.

25 ianuarie - se stinge din viață istoricul Neagu Djuvara. Avea 101 ani.

28 ianuarie - Suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul renumitei firme de mobilă Ikea, s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani.

31 ianuarie - Azeglio Vicini, antrenorul „squadrei azzurra” la Mondialul din 1990, a încetat din viaţă, la vârsta de 83 de ani.

3 februarie - Cântăreţul Dennis Edwards, care a făcut parte din grupul american The Temptations mai mult de un deceniu şi care a interpretat melodia emblematică „Papa was a Rolling Stone”, a murit la vârsta de 74 de ani.

22 februarie - Prințul Șerban Cantacuzino a murit. Descendent al unei vechi familii boierești românești, Șerban Cantacuzino s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani.

26 februarie - Jurnalistul Sorin Avram a încetat din viață. Jurnalistul a murit din cauza unor complicații pulmonare, survenit din pricina unei operații pe care o suferise în urmă cu patru ani. În vârstă de 54 de ani, Sorin Avram era fratele geamăn al unui alt jurnalist, Liviu Avram, redactorul-șef adjunct al ziarului Adevărul.

4 martie - David Ogden Stiers, actorul care l-a interpretat pe maiorul Charles Emerson Winchester III în M.A.S.H. a murit la vârsta de 75 de ani, scrie Hollywood Reporter.

14 martie - Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

19 martie - moare Andrei Gheorghe. Celebrul om de radio și televiziune avea doar 56 de ani.

25 martie - Fundașul de legendă al Universității Craiova Nicolae Tilihoi se stinge din viață la doar 61 de ani. Suferea de o boală incurabilă.

27 martie - Actrița Aimee Iacobescu încetează din viață la vârsta de 71 de ani.

29 martie - Johan van Hulst,  un profesor de seminar olandez. care a salvat sute de copii evrei în timpul Holocaustului a murit la vârsta de 107 de ani.

2 aprilie - Winnie Mandela, fosta soție a liderului sud-african Nelson Mandela, a murit la vârsta de 81 de ani, anunță presa internațională.

5 aprilie - Jurnalistul și scriitorul român Darie Novăceanu. Stabilit în ultimii ani în Spania, Novăceanu a rămas celebru în presa românească pentru faptul că în timpul Mineriadei din 1990 a plasat ziarul Adevărul de partea minerilor, din funcția de director al publicației.

6 aprilie - Istoricul și academicianul Șerban Papacostea a murit, la 89 de ani. De numele lui se leagă unele dintre cele mai importante sitenteze de istorie medievală românească

12 aprilie - moare actrița Carmen Stănescu. Marea actriță avea 92 de ani și suferea de o boală gravă. 

14 aprilie - celebrul regizor ceh Milos Forman se stinge din viață la vârsta de 86 de ani.

15 aprilie - Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie se stinge din viață. Avea 73 de ani și suferise o infecție severă.

16 aprilie. Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan moare la vârsta de 70 de ani 

20 aprilie. Lumea muzicii internaționale e șocată de dispariția subită a lui DJ Avicii. Avea doar 28 de ani.

22 aprilie - Actorul Verne Troyer a murit la vârsta de 49 de ani, potrivit contului său de Facebook. Troyer a devenit celebru pentru rolul Mini Me din comediile Austin Powers.

22 aprilie - Henri Michel, fostul căpitan şi selecţioner al Franţei, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 70 ani, anunţă cotidianul sportiv L'Equipe. 

24 aprilie. Se stinge din viață la București, marele istoric Dinu C. Giurescu. Academicianul avea 91 de ani.

4 mai - moare Doina Cornea, una dintre cele mai cunoscute figuri ale dizidenței anti-comuniste din România. Doamna Cornea avea 89 de ani și era bolnavă de ani buni. 

15 mai - lumea presei românești e în doliu. Moare Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator sportiv din România. Țopescu avea 81 de ani.

16 mai - se stinge din viață marele regizor român Lucian Piintilie, la vârsta de 84 de ani.

20 mai - psihologul Hanibal Dumitrașcu încetează din viață.

22 mai - se stinge din viață academcianul Mircea Malița, la 91 de ani.

23 mai - Scriitorul american Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer, a murit la vârsta de 85 de ani.

25 mai - Dispare Hildegard Puwak, fost ministru al Integrării Europene în Guvernul Adrian Năstase.

3 iunie - Cunoscutul cântăreț român de muzică ușoară Alexandru Jula a încetat din viață. Avea 83 de ani.

6 iunie - Se stinge din viață prezentatorul de știri de la Realitatea TV George Berevoianu. 

8 iunie - Celebrul bucătar și om de televiziune Anthony Bourdain se sinucide. Bourdain avea 61 de ani. 

12 iunie - moare cunoscuta cântăreață de muzică populară Maria Butaciu.

29 iunie - Alexe Bardan, fost vicepreședinte al Federației Române de Tenis și căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a decedat la vârsta de 82 de ani. Alexe Bardan a avut o carieră de succes în tenis. A jucat două meciuri sub culorile României în Cupa Davis, debutând în 1963, într-un meci împotriva Elveției. Colegul lui din acea echipă a fost Ion Țiriac

14 iulie - Actorul Cornel Gârbea, cunoscut publicului pentru activitatea de la Teatrul Mic din Bucureşti, precum şi pentru rolurile jucate în mai multe filme realizate mai ales în perioada de dinainte de 1990 de către regizorul Sergiu Nicolaescu, a decedat, la vârsta de 90 de ani, a anunţat Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film.

21 iulie - Iubitul cântăreț Ilie Micolov, autorul uneia dintre cele mai cele mai ascultate melodii românești dintotdeauna -”Dragoste la prima vedere”, a încetat din viață. Artistul avea 69 de ani.

29 iulie - Fondatorul trupelor Magazinul de Muzică, Foișorul de Foc, Trenul de Noapte și Black Box, Vali Rotari, a murit. Anunțul a fost făcut public de soția artistului. "Vali al meu a plecat intr-o lume mai buna in seara asta... Te voi iubi vesnic, dragostea mea!", a scris Aniela Rotari, pe Facebook.

30 iulie - Cântăreţul croat Oliver Dragojevic a murit la vârsta de 70 de ani, într-un spital din oraşul său natal Split, situat pe coasta croată a Mării Adriatice. El a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an, informează agenţia croată Hina.

3 august - Ion Stan, fost deputat PSD şi secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, a încetat din viaţă la 63 de ani, a anunţat senatorul Adrian Ţuţuianu.

7 august - Fostul mijlocaş al echipei Universitatea Craiova Nicolae Ivan s-a stins din viaţă, la vârsta de 75 de ani.

7 august - Dumitru Fărcaș, legenda taragotului, a murit. Artistul era internat într-un spital din Cluj-Napoca, după ce suferise un infarct.

9 august - Judecătorul Stan Mustață a murit, în urma unui infarct miocardic. Stan Mustață era închis în penitenciarul Rahova.

12 august - Scriitorul britanic Vidiadhar Surajprasad Naipaul, distins în anul 2001 cu Premiul Nobel pentru Literatură, a murit la vârsta de 85 de ani, informează Press Association, dpa, AFP şi Reuters. 

16 august - Aretha Franklin a murit. Regina muzicii soul, care a devenit prima femei inclusă în Hall of Fame-ul Rock and Roll, a murit la Detroit, la vârsta de 76 de ani.

26 august - Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit la vârsta de 81 de ani de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un an, a anunţat biroul său, preluat de agenţiile internaţionale de presă.

5 septembrie - Claire Wineland, o tânără din Statele Unite ale Americii care suferea de fibroză chistică, a murit la vârsta de 21 de ani, după un transplant de plâmâni. Claire a devenit celebră în lumea întreagă prin postările ei despre boală și mortalitate.

6 septembrie - Doliu în lumea vedetelor de la Hollywood! Cunoscutul actor Burt Reynolds a murit la vârsta de 82 de ani.

8 septembrie - Rapperul și producătorul Mac Miller, fostul iubit al cântăreței Ariana Grande, a fost găsit mort în locuința sa din San Fernando Valley, SUA. Acesta avea doar 26 de ani. 

pe 27 septembrie, s-a stins din viață cel mai iubit artist de circ din România, Siminică. Pe numele lui real Simon Avram, clovnul Siminică s-a stins la vârsta de 81 de ani.

1 octombrie - Cântăreţul francez Charles Aznavour a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei). Aznavour a fost îngropat cu funeralii naționale în Franța.

6 octombrie - Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona, unde se afla internată încă din luna septembrie. Soprana devenise celebră pentru albumul Barcelona cântat în duet cu Freddie Mercury.

7 octombrie - Istoricul şi criticul literar Paul Cornea a murit la vârsta de 94 de ani, anunţa Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) într-un comunicat.

16 octombrie - Miliardarul Paul Allen, fondator în 1975 împreună cu Bill Gates al gigantului american din domeniul informaticii Microsoft, a murit la vârsta de 65 de ani ca urmare a unui cancer, au anunţat familia şi compania sa Vulcan într-un comunicat, relatează AFP.

21 octombrie - Se stinge din viață legenda fotbalului românesc Ilie Balaci. "Minunea blondă" avea 62 de ani.

13 noiembrie - Scriitorul şi editorul american Stan Lee, care a revoluţionat lumea benzii desenate şi cultura populară creând pentru casa de editură Marvel Comics personaje emblematice precum Spider-Man, X-Men, Hulk sau Cei patru fantastici, a murit luni la vârsta de 95 de ani, informează France Presse.

18 noiembrie - Ambasadorul Mihnea Constantinescu, unul dintre cei mai respectați diplomați ai României, a încetat din viață la 57 de ani, într-un spital din Nisa. 

26 noiembrie - Cineastul Bernardo Bertolucci, personalitate relevantă a cinematografiei italiene din a doua jumătate a secolului al XX-lea, cu filme precum Ultimul tango la Paris sau Ultimul împărat, a murit la Roma la vârsta de 77 de ani.

27 noiembrie - Stephen Hillenburg, creatorul desenului animat ”SpongeBob Square Pants” a murit la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de Nickelodeon, televiziunea la care a debutat desenul animat.

1 decembrie - Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani. George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea preşedinte al SUA (1989-1993).

26 decembrie - Actriţa Eugenia Bosânceanu, care a jucat în filmele unora dintre cei mai importanţi regizori români, de la Sergiu Nicolaescu la Cristian Mungiu, a decedat pe 24 decembrie, la vârsta de 93 de ani, potrivit unui anunţ al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

28 decembrie - Scriitorul israelian Amos Oz a murit vineri la 79 de ani de cancer. Vestea morții celebrului scriitor israelian a fost dată publicității de fiica sa, istoricul Fania Oz-Salzberger.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close