Antena 3 CNN Actualitate În Parcul Naţional Piatra Craiului, drujbele fac legea

În Parcul Naţional Piatra Craiului, drujbele fac legea

În Parcul Naţional Piatra Craiului, drujbele fac legea
05 Noi 2007   •   20:43

Parcul Natural Piatra Craiului stă să piară. Masivul se transformă pe zi ce trece în raiul tăietorilor de lemne. Legea există dar ori nu este aplicată ori este mult prea blândă pentru cei care defrişează fără milă. Drujbele par să facă legea pe cele 15 mii de hectare ale Parcului Natural. La Poiana Vlãduşca, pe drumul care duce spre Piatra Craiului, efectele defrişărilor încep deja să se vadã. Teoretic, până şi frunzele sunt protejate în această zonă de conservare specială. Practic însă, buturugile şi urmele lăsate de camioane sunt dovada faptului că legea nu ajunge în pădure.

Peisajul dezolant al dealurilor defrişate din zonă ilustrează cel mai bine faptul că nimeni nu a ţinut cont de legea care interzice tăierea a mai mult de un hectar de pe teritoriul parcului. ?Tot ce a ţinut de judeţul Argeş s-au apucat de tăiat în ras, pădure de brad, de conifere?, spune cu amărăciune Ciprian Lulu, salvamontist.

Datorită amenzii modice de 180 ron, ce poate fi plătită practic de oricine, nici nu se pune problema reîmpăduririi zonelor defrişate.

Antena 3

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close