Antena 3 CNN Actualitate În plină criză economică, Dinu Patriciu dă sfaturi Guvernului

În plină criză economică, Dinu Patriciu dă sfaturi Guvernului

În plină criză economică, Dinu Patriciu dă sfaturi Guvernului
23 Ian 2008   •   23:11

Într-un interviu acordat Alessandrei Stoicescu la postul de radio Newz FM, omul de afaceri Dinu Patriciu a apreciat că situaţia economică din România nu este gravă, dar că poate deveni în cazul în care euro depăşeşte pragul psihologic de 4 lei, situaţie în care ?nu se ştie unde se va mai opri?.În acest context Dinu Patriciu consideră că guvernul României ar putea lua trei măsuri care ar fi în acelaşi timp benefice şi nu ar avea efecte sociale negative.

În primul rând este necesară modificarea Legii aprobării tacite şi extinderea domeniului de aplicabilitate la toate relaţiile cetăţeanului cu administraţia. Această măsură de înfrângere a birocraţiei ar facilita fluidizările de capital.

A doua măsură enunţată de Dinu Patriciu este modificarea Legii exproprierii pentru interesul public, pentru a nu împiedica desfăşurarea lucrărilor publice în timp rezonabil.

Ca ultimă măsură Patriciu propune dezvoltarea unui sistem în care să fie impozitate activităţile în exterior ale companiilor româneşti, după modelul altor ţări din Occident precum Olanda.

Dinu Patriciu neagă acuzaţiile recente făcute la adresa sa de Elena Udrea la postul de radio News FM.

El a declarat că în relaţia cu statul ?se trag tunuri, dar în afaceri serioase şi pe termen lung nu se pot face bani?. ?Eu nu am tras tunuri ci am construit, deoarece sunt arhitect?, a precizat omul de afaceri, care consideră că implicarea profitabilă a afacerilor pe scena politică este un ?basm marxist?: ?N-ai ce câştiga din subordonarea politicului decăt dacă suferi de paranoia. Nu au de câştigat din relaţia vinovată cu politicul decât oarece escroci care se întâlesc în perioada de tranziţie.?

În discuţia purtată cu Alessandra Stiucescu, Dinu Patriciu a vorbit şi despre preşedintele Traian Băsescu, dar a spus că acesta nu îl interesează: ?Nu mă interesează nici unul dintre oamenii care nu construiesc nimic.? De altfel, deşi îi place politica, Patriciu nu agrează jocurile politice, iar ?ucenicul vrăjitor care declanşează această joacă politică poartă o vină?. El a precizat că nu va candida niciodată la preşedenţia României: o candidatură ?nu poate să constituie o provocare pentru un om ca mine?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close