Antena 3 CNN Actualitate În România, cazurile de cancer cresc anual cu câte 2.000 de bolnavi

În România, cazurile de cancer cresc anual cu câte 2.000 de bolnavi

În România, cazurile de cancer cresc anual cu câte 2.000 de bolnavi
12 Feb 2008   •   09:42

Numarul bolnavilor de cancer din România creşte îngrijorător. Specialiştii prevăd aproximativ 2.000 de cazuri noi în fiecare an. Şi în lume numărul bolnavilor de cancer ar putea atinge în viitor cifre îngrijorătoare. În prezent, cancerul este responsabil de aproape 13 la sută din decesele înregistrate în lume, adică mai multe decât cele provocate de SIDA, tuberculoză şi malarie, la un loc. Iar previziunile sunt sumbre: specialiştii sunt de părere că numărul celor care vor cădea victime cancerului în următorii 10 ani se va ridica la 84 de milioane.

În România, anual apar 2.000 de cazuri noi. Medicii susţin că stresul ar putea fi unul dintre factorii care accentuează creşterea numărului de tumori maligne. În România, în anul 2000 au fost înregistrate aproape 44.000 de cazuri noi, în timp ce în 2003, numărul acestora a depăşit 58.000.

Medicii susţin că stresul ar putea fi unul dintre factorii care accentuează creşterea numărului de tumori maligne. Jurnaliştii de la România Liberă atrag atenţia că autorităţile sanitare din ţara noastră nu au reuşit să organizeze un registru naţional de cancer, fapt pentru care datele nu sunt conforme cu realitatea.

Pe plan internaţional o treime dintre pacienţi sunt depistaţi în timp util, o altă treime se află în stadii incipiente, iar o alta este reprezentată de pacientii, de obicei neasiguraţi, care beneficiază de îngrijiri paliative -  

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close