Antena 3 CNN Actualitate În România se fură orice. Chiar şi fotografiile unei expoziţii

În România se fură orice. Chiar şi fotografiile unei expoziţii

În România se fură orice. Chiar şi fotografiile unei expoziţii
24 Sep 2008   •   20:59

În România se fură tot, chiar şi fotografiile. Ce dacă fac parte dintr-o expoziţie?! O colecţie întreagă, expusă într-o staţie de metrou din Bucureşti, a dispărut complet, în plină zi. Pe peron nu există oameni de pază, iar camerele de supraveghere nu bat până acolo.

Tema expoziţiei de fotografie a fost Bucureştiul de pe malul Dâmboviţei. Aceasta a fost vernisată de Ziua Bucureştiului în staţia de metrou Piaţa Victoriei. 20 de fotografii care mai schimbau puţin decorul gri din staţie au rezistat aici fix o zi şi câteva ore.

"La ora 9 erau. La ora 11 nu mai erau", precizează Andrei Bârsan, preşedintele Asociaţiei Bucureştiul meu drag. Pe pereţi se mai văd doar câteva urme din ce au fost odată fotografii artistice, o frântură de cer albastru şi nişte pete. Fotografiile erau bine lipite pe zid, deci sigur au fost distruse în încercarea de a fi desprinse. În aceste condiţii, nu poate fi vorba despre un mare iubitor de artă, ci mai degrabă despre cineva care a vrut să facă rău intenţionat.

Câţiva martori au văzut nişte femei în verde care le dădeau jos. Conducerea Metrorex spune că este exclus să fie vorba despre femeile care fac curăţenie. În aceste condiţii, doar camerele de supraveghere mai pot face lumină în acest caz. Numai că acestea vizează numai circulaţia trenurilor, scările rulante şi intrările. În niciun caz, pereţii. În plus, oamenii care asigură paza la metrou nu patrulează decât prin trenuri.



Nu este singurul incident de acest fel. Şi alte expoziţii de fotografie, prezentate la metrou, au avut aceeaşi soartă. Şi atunci, ca şi acum, totul s-a încheiat cu un proces verbal de constatare.

Observator

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close