Antena 3 CNN Actualitate În România seminţele de cannabis se vând şi pe internet

În România seminţele de cannabis se vând şi pe internet

În România seminţele de cannabis se vând şi pe internet
04 Sep 2008   •   19:56

Îndrăzneala dealerilor de droguri n-are limite. Aceştia s-au adaptat repede cerinţelor pieţei şi comercializează acum seminţele de cannabis şi pe internet. Odată cu acestea, cumpărătorii primesc şi instrucţiuni despre cum trebuie să crească şi să întreţină planta. Clienţii, de vârste diferite, îşi transformă apoi balconul în adevărate "plantaţii".

Seminţele sunt livrate de la Amsterdam, acolo unde consumul nu e interzis. Livrarea, plata şi transportul se fac însă în mare taină. Clienţii îşi lasă numărul de telefon pe site, apoi sunt contactaţi de dealer ca să afle cum se pot plăti. Interesant este că aceşti dealeri nu pot păţi nimic, chiar dacă sunt prinşi. Legea incriminează doar conţinutul de thc din plantă, iar seminţele de cannabis nu o conţin. Comercializarea seminţelor de cannabis nu poate fi la acest moment pedepsită.

Pe de altă parte, cei care sunt prinşi cu astfel de "plantaţii" în case pot face până la doi ani de închisoare. În România, consumul acestui tip de drog a crescut. În 2007, ofiţerii antidrog au confiscat două tone de marijuana, o cantitate dublă faţă de anul precendent.



Observator

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close