Antena 3 CNN Actualitate În România, un singur doctor poate deține cinci funcţii într-un spital de stat

În România, un singur doctor poate deține cinci funcţii într-un spital de stat

În România, un singur doctor poate deține cinci funcţii într-un spital de stat
Sursa foto: Foto captura Antena 3
19 Aug 2016   •   08:23

În România e posibil ca într-un spital de stat, un singur doctor, să deţină cinci funcţii. Timp de două zile, spitalul de copii Victor Gomoiu, din Bucureşti, a fost condus de un medic care i-a ţinut locul managerului, aflat în concediu. Acelaşi medic a fost şi pe post de director medical, plecat şi el în concediu. Şi tot acelaşi om a fost şef de secţie la pediatrie şi medic de gardă, într-una dintre zile.  

Pe 15 august, Doina Peşca, managerul spitalului Victor Gomoiu, a intrat în concediu. În locul ei ar fi trebuit să să rămână, şeful de secţie de la pediatrie, Victoria Hurduc. Doar că, şi aceasta a fost în concediu.  Mai mult, în aceeaşi perioadă directorul medical a avut un eveniment în familie, aşa că nu a ajuns la serviciu.

Toate funcţiile au fost preluate astfel de de doctoriţa Liliana Creţu, medic pediatru şi şef al comisiei de etică şi disciplină din cadrul spitalului.

Faptul că un singur om, timp de două zile a condus un spital întreg, nu pare să fie nimic anormal, pentru angajaţii unităţii medicale.

Managerul spitalului, Doina Pleşca, declarată incompatibilă de ANI în 2012, pentru că era şi şefa spitalului Victor Gomoiu şi decan al Facultăţii de Medicină Bucureşti, vede situaţia ca fiind normală.

Spitalul Victor Gomoiu se află în subordinea primăriei Capitalei. Mai exact, este în grija Aadministraţiei Spitalelor.

Fost director al spitalului orăşenesc Voluntari, Emanuel Botnariu este în continuare şef peste 19 spitale din Bucureşti, dar şi consilier judeţean în Ilfov.

Pe site-ul instituţiei pe care o conduce, numele lui nu apare. Nici declaraţia de avere sau vreo altă referinţă la funcţiile ocupate în prezent sau în trecut.


(
incercuim numele lui botnariu emanuel>
ARH GOMOIU + il cu spotalul si cu dr Plesca in sincron)

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close