Antena 3 CNN Actualitate INA cere funcţionarilor publici să nu intre într-o grevă ?inutilă şi ilegală"

INA cere funcţionarilor publici să nu intre într-o grevă ?inutilă şi ilegală"

INA cere funcţionarilor publici să nu intre într-o grevă ?inutilă şi ilegală"
09 Oct 2008   •   03:26

Preşedintele Institutului Naţional de Administraţie (INA), Dragoş Dincă, cere funcţionarilor publici "să nu intre într-o grevă inutilă şi ilegală, care are în spate revendicări nerealiste", Acesta făcea referire la greva de avertisment anunţată de reprezentanţii funcţionarilor pentru joi.
Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Administraţie (INA), funcţionarii publici nu ar trebui să facă pe plac sindicaliştilor şi să intre în grevă pentru că vor crea neplăceri populaţiei şi tot ei vor fi blamaţi, scrie Mediafax.
"Nu vă puneţi singuri la zid intrând într-o grevă inutilă şi ilegală, ce are în spate revendicări nerealiste. O grevă a funcţionarilor publici, mai ales a celor care lucrează în servicii vitale, ar duce la un blocaj în societate şi la nemulţumiri ale cetăţenilor", a spus Dragoş Dincă. "Nu faceţi pe placul unor lideri ai unor sindicate ce vă reprezintă doar în mică măsură, lideri implicaţi în jocuri politice", a continuat acesta.
Acesta apreciază drept nerealistă ocreştere de salariu cu 50 la sută în orice domeniu de activitate. O astfel de creştere ar fi justificată în condiţiile în care şi calitatea serviciilor şi performanţa ar creşte în aceeaşi măsură. El a recunoscut, totodată, că sunt mulţi funcţionari, în special cei tineri, care au venituri modeste. Pentru joi 100.000 de funcţionari publici afiliaţi la Alianţa Sed Lex, din toate sectoarele de administraţie publică - direcţii de finanţare, trezorerii, vămi, case de pensii, direcţii de statistică, primării, consilii judeţene şi direcţii pentru asistenţă socială şi protecţia copilului au anunţat că intră în grevă de avertisment, iar pe 16 octombrie vor declanşa greva generală pe termen nelimitat.
Printre posibilele mişcări sindicale, se mai anunţă Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Unităţile Sanitare şi Balneare din România. Aceasta cere creşterea salariilor personalului tehnic economic administrativ şi auxiliar cu 60 la sută, de la 1 noiembrie. In caz contrar vor începe mişcările de protest începând de luna viitoare.
Federaţia Sanitas cere o majorare salarială de "50, 60 la sută" pentru personalul medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ din domeniul sănătăţii. Federaţia Solidaritatea Sanitară ameninţă cu proteste, solicitând majorarea salariilor tuturor celor din sistemul sanitar cu 60 la sută, cererea fiind trimisă Ministerului Sănătăţii.
Colegiul Medicilor din Romania a anunţat, duminică, că va solicita creşterea salariilor medicilor dacă măsura măririi salariilor profesorilor, a funcţionarilor publici şi a altor categorii sociale va fi aplicată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close