Antena 3 CNN Actualitate Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în stenogramele din cazul Voicu: "Madam Lidia e bine"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în stenogramele din cazul Voicu: "Madam Lidia e bine"

În stenogramele convorbirilor din dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu apare recent şi numele Lidiei Bărbulescu, persoana propusă iniţial de CSM pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în stenogramele din cazul Voicu: "Madam Lidia e bine"
23 Mar 2010   •   17:24

Ea deţine şi acum această funcţie, dar doar în calitate de preşedinte interimar, deoarece preşedintele Traian Băsescu a refuzat să o numească. Drept urmare, CSM a nominalizat în februarie o altă persoană pentru această funcţie. Este vorba de judecătoarea Livia Doina Stanciu, urmând ca şi în acest caz preşedintele Traian Băsescu să aibă ultimul cuvânt.

Lidia Bărbulescu apare în stenograme în timpul unei convorbiri dintre Cătălin Voicu şi Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei Radu Mazăre. Primul îi dă asigurări celui de-al doilea că Lidia Bărbulescu "e bine."

Alexandru Mazăre îl întreabă pe Voicu despre numirea la conducerea instanţei supreme a judecătorului Lidia Bărbulescu:

Alexandru Mazăre: Madam Lidia cum e?

Cătălin Voicu: E bine.

Alexandru Mazăre: Da' n-a semnat zilele acestea,nu?

Cătălin Voicu: N-a semnat, da' n-are, n-are ce să facă...că nu semnează...(neinteligibil)...le semnează viitorul preşedinte...ce-i decontează cu dosarele.

Comisia Juridică din Senat a dat aviz favorabil cererii de arestare a senatorului PSD Cătătlin Voicu. Votul final va fi dat miercuri în plenul Senatului.

DNA mai cercetează oficial încă doi judecatori de la ÎCCJ, Florin Costiniu şi Cristian Jipa, ambii pentru pentru implicare in cazul Voicu, numele celor doi apărând în stenogramele din dosar.

În confruntarea cu Mircea Geoană din campania prezidenţială, Traian Băsescu a declarat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu la ÎCCJ. La aceeaşi întrebare Mircea Geoană s-a eschivat şi nu a spus pe cine va numi la ÎCCJ, în cazul în care va ieşi preşedinte.

×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close