Antena 3 CNN Actualitate Încă o lege prost gândită. Salarii diminuate pentru angajaţii unui spital, deşi instituţia nu are probleme financiare

Încă o lege prost gândită. Salarii diminuate pentru angajaţii unui spital, deşi instituţia nu are probleme financiare

Încă o lege prost gândită. Salarii diminuate pentru angajaţii unui spital, deşi instituţia nu are probleme financiare
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Mar 2012   •   07:30

Salariile medicilor de la Spitalul din Curtea de Argeş vor fi diminuate din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii, care nu mai permite ca fondul de salarii să reprezinte mai mult de 70% din bugetul total. Oamenii riscă să rămână fără o parte din bani şi bonuri de masă, deşi instituţia medicală nu are datorii sau alte probleme financiare.

La Spitalul Curtea de Argeş lucrează peste trei sute de persoane. Luna aceasta, conducerea unităţii a constatat că trebuie să găsească o soluţie pentru a diminua cheltuielile cu angajaţii deşi banii din conturile instituţiei sunt suficienţi. Motivul îl reprezintă un ordin dat de Ministerul Sănătăţii care interzice ca spitalele să aibă cheltuieli cu salariile care să depăşească 70 la sută din banii primiţi de unitate de la Casa de Asigurări de Sănătate.

La Curtea de Argeş, suma plătită către angajaţi a fost depăşită cu zece procente faţă de cât scrie în lege.

Şefii spitalului au trimis o cerere la Ministerul Sănătăţii prin care speră să obţină o derogare de la ordinul care nu le permite să folosească banii. S-au lovit de situaţia aceasta şi anul trecut când au fost nevoiţi să le taie bonurile de masă angajaţilor.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close