Antena 3 CNN Actualitate Încă o victimă a sistemului medical: Un băiat de 3 ani a murit după administrarea unei injecţii

Încă o victimă a sistemului medical: Un băiat de 3 ani a murit după administrarea unei injecţii

Încă o victimă a sistemului medical: Un băiat de 3 ani a murit după administrarea unei injecţii
25 Sep 2008   •   09:14

Un copil de trei ani a murit, miercuri seară, după o intervenţie chirurgicală la spitalul Marie Curie din Bucureşti. Rudele copilului acuză medicii de malpraxis. Băieţelul a fusese operat, a treia oară, pentru refacerea buzei superioare. Totul părea sub control. Băiatului i s-a administrat o injecţie. În câteva minute, a murit în mod inexplicabil.

Băieţelul avea toate analizele făcute la zi şi nimic nu indica să aibă vreo complicaţie. Rudele spun că injecţia administrată de asistentă ar fi cauzat decesul micuţului.



Medicii spun că s-au respectat procedurile şi nu a existat vreo greşeală din partea asistenţei. Radu Tăbăcaru, directorul Spitalului Marie Curie, e de părere că nu injecţia ar fi cauza morţii copilului şi că medicii nu pot fi acuzaţi de malpraxis pentru că nu au făcut decât să respecte procedurile în cazul acestor intervenţii. Injecţiile se administrează pentru a calma durerile şi a preveni infecţiile.



Corpul băiatului va fi transferat, joi, la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici.

Procurorii au demarat o anchetă în acest caz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close