Antena 3 CNN Actualitate Încăierare în Timiş. Mai mulţi copii de etnie rromă s-au luat la bătaie cu trei persoane (VIDEO)

Încăierare în Timiş. Mai mulţi copii de etnie rromă s-au luat la bătaie cu trei persoane (VIDEO)

Încăierare în Timiş. Mai mulţi copii de etnie rromă s-au luat la bătaie cu trei persoane (VIDEO)
03 Iul 2009   •   19:25

Un scandal de proporţii a avut loc, joi seară, într-o localitate din Timiş. Mai mulţi copii de etnie rromă şi trei români s-au luat la bătaie. A fost nevoie intervenţia mascaţilor pentru calmarea spiritelor. Cu toate acestea, un copil de 13 ani a ajuns la spital.

Conflictul a izbucnit la o benzinărie, unde cei trei români, care se îndreptau spre casă, se opriseră pentru a-şi alimenta maşina.

?Copiii mei veneau acasă cu Dacia şi pe drum au rămas fără benzină. L-a trimis pe cel mai mic după benzină. L-au aşteptat cinci, şase copii de ţigani şi l-au luat la bătaie. Copilul mai mare a venit şi i-a despărţit?, a declarat tatăl victimei, Ioan Raud.

Intervenţia jandarmilor nu a reuşit iniţial să aplaneze conflictul. Spiritele s-au încins după ce o parte dintre rromi au fost duşi la secţie pentru audieri.

Deşi primele investigaţii au confimat că cei care au sărit primii la bătaie au fost rromii, aceştia au continuat să-şi susţină nevinovăţia.

?Cei doi minori au fost loviţi de către mai mulţi cetăţeni de etnie rromă, ocazie cu care în timpul bătăii, celor doi minori le-au dispărut un lănţişor din aur şi o anumită sumă de bani?, a precizat Săndel Palade, şeful IPJ Timiş.
În urma altercaţiei, unul dintre cei trei români, în vârstă de 13 ani, a ajuns la spital.

?Nu e prima dată, a mai fost bătut tot de ei. Şi ce măsuri au luat poliţiştii? După câte am auzit le-a dat o amendă?, a spus mama copilului, Cornelia Radu.

Patru dintre rromii scandalagii au fost reţinuţi de oamenii legii, fiind cercetaţi pentru vătămare corporală. Asta nu i-a împiedicat însă să continuie cu ameninţările.


Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close