Antena 3 CNN Actualitate Incendiu de proporții la marginea Timișoarei, cu pericol de extindere la un depozit de azotat de amoniu. Locuitorii au fost avertizați prin mesaj RO-Alert

Incendiu de proporții la marginea Timișoarei, cu pericol de extindere la un depozit de azotat de amoniu. Locuitorii au fost avertizați prin mesaj RO-Alert

O hală din incinta fostei fabrici de țigări deținute de Zaher Iskandarani, la ieșire din Timișoara spre Săcălaz, la kilometrul 5 de pe DN59, a luat foc joi după-amiază. Nu au fost înregistrate victime.

Incendiu de proporții la marginea Timișoarei, cu pericol de extindere la un depozit de azotat de amoniu. Locuitorii au fost avertizați prin mesaj RO-Alert
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    14 Apr 2022   •   20:10

Update 00:00. Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă.

Update 20:10. Peste 50 de pompieri salvatori intervin la fața locului. Incendiul este localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la clădirile din vecinătate, anunță IGSU.

Staţiile care măsoară calitatea aerului în Timişoara au început să arate cifre în creştere. Deocamdată nu s-a ajuns la limita de alertă, transmite Dragoş Boţa, jurnalist Press Alert.

Update 19:10. Fumul degajat de incendiu s-a extins la un mall din apropiere, astfel că persoanele aflate în incinta centrului comercial au fost evacuate.

În hala afectată se află depozitată și o cantitate de azotat de amoniu. ISU Arad a trimis sprijin colegilor din Timiș, transmite pressalert.ro.

„Vorbim de fosta fabrică de țigări a celebrului contrabandist Zaher Iskandarani, care este fugit din țară, el având o condamnare de mulți ani pentru contrafacere de țigări în România. Fosta fabrică a fost transformată în depozit.”, a transmis jurnalistul Press Alert Dragoș Boța, într-o intervenție la Antena 3.

„Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1.600 de metri pătrați. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celălalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide. A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusă creșterea capacității operaționale la Detașamentul 2 Timișoara și activarea Grupei Operative. Se intervine în interiorul halei pentru împiedicarea propagării incendiului la materialele periculoase. Totodată se intervine pentru evacuarea acestora”, a transmis ISU Timiș.

Incendiul degajă cantități mari de fum, astfel că localnicii au fost sfătuiți, printr-un mesaj RO-Alert, să își închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare. Totodată, au fost sfătuiți să nu își părăsească locuințele.

Focul a pornit, spun surse de la fața locului, dintr-o zonă în care erau depozitate aparate pentru jocuri de noroc.

Incendiul a afectat și mașina lui Zaher Iskandarani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Alarma a fost dată joi, în jurul orei 16.55.

×
Subiecte în articol: incendiu Timisoara
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close