Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la căminul Sf. Andrei din Bucureşti. 50 de copii cu probleme, la un pas de moarte

Incendiu la căminul Sf. Andrei din Bucureşti. 50 de copii cu probleme, la un pas de moarte

Incendiu la căminul Sf. Andrei din Bucureşti. 50 de copii cu probleme, la un pas de moarte
Sursa foto: incendiu
22 Iun 2010   •   23:03

50 de copii cu probleme locomotorii au fost la un pas să moară arşi, în căminul Sfântul Andrei din Bucureşti, care le ţinea loc de casă. Vieţile le-au fost puse în pericol de neglijenţa unui angajat al centrului, care ar fi lăsat în priză o maşină electrică de cusut. Dincolo de vinovaţi, rămâne spaima unor copii cu handicap.

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, când toţi copii dormeau. Fumul gros a pătruns în toată clădirea. Ţipetele copiilor imobilizaţi în paturi, se auzeau din stradă. Fără ajutor, ar fi ajuns o pradă sigură în calea focului.

Au urmat momente de panică, în care pompierii au lupat cu flăcările, iar medicii pentru vieţile copiilor. Sub ochii îngroziţi ai oamenilor, pompierii şi poliţiştii au scos pe braţe copiii din clădire. Acoperite de pături, trotuarele din jurul căminului au devenit adăpost pentru cei mici. 17 copii au ajuns la spital, intoxicaţi cu fum.

Marţi, pompierii s-au întors la locul incendiului, iar concluzia lor este clară - un scurt-circuit la aparatura lăsată în priză. Se pare că vina îi aparţine unei infirmiere.

Nimeni nu a fost rănit în incendiu. Cu o spaimă pe care nu o vor putea uita niciodată, cei 50 de copii au fost mutaţi într-o altă unitate de plasament.

 

Observator

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close