Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la platforma Schweighofer din Sebeș

Incendiu la platforma Schweighofer din Sebeș

Incendiu la platforma Schweighofer din Sebeș
13 Iul 2018   •   17:19

Un incendiu a izbucnit vineri după-amiaza la un elevator din incinta platformei Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, pentru stingerea căruia acţionează mai mulţi pompieri militari. 

"Garda Sebeş intervine cu două autospeciale, o ambulanţă SMURD şi opt subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un elevator aparţinând unei societăţi comerciale de prelucrare a lemnului din Sebeş", a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba. 

„Astăzi, în jurul orei 16.00, la una dintre benzile transportoare din fabrica Holzindustrie Schweighofer din Sebeș a avut loc un incendiu. Echipa internă de pompieri din fabrică este bine pregătită și a intervenit conform planurilor de intervenție de urgență, astfel încât nicio persoană nu a fost pusă în pericol și nu au existat victime. Tot conform planului de intervenție, au fost anunțați și pompierii militari, care au sosit la fața locului și au coordonat localizarea și lichidarea incendiului. Vom efectua o investigație completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului, și vom lua toate măsurile necesare de îmbunătățire pentru a preveni astfel de evenimente nedorite. Siguranța angajaților este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarant Emil Pop, director Holzindustrie Schweighofer Sebeș.

Nu este pentru prima dată când are loc un incendiu pe platforma industrială respectivă. În toamna anului trecut, scânteile purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile au dus la izbucnirea unui foc în urma căruia au ars aproximativ 15 tone de deşeuri de rumeguş şi lemn. 

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea - la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, în care lucrează 3.000 de oameni. 

×
Parteneri
România intră în Spațiul Schengen aerian. Schimbări majore în aeroporturi
x close