Antena 3 CNN Actualitate Incendiu Constanța. Mașini care explodează și oameni care fug din calea flăcărilor, într-o parcare subterană

Incendiu Constanța. Mașini care explodează și oameni care fug din calea flăcărilor, într-o parcare subterană

Antena 3 a prezentat imagini din timpul incendiului produs într-o parcare subterană a unui bloc din Constanța.

Incendiu Constanța. Mașini care explodează și oameni care fug din calea flăcărilor, într-o parcare subterană
Sursa foto: antena3
de Laura Dinu    |    16 Dec 2021   •   08:51

Pe imagini se poate vedea cum locuitorii blocului încearcă să fugă din calea flăcărilor. Alte persoane au trebuit evacuate chiar de pompieri. 

Autoritățile încearcă acum să afle care a fost cauza exactă a incendiului. Se ia în calcul un scurtcircuit  la una dintre mașini, care s-ar fi extins și la celelalte autovehicule parcate, ulterior la fațada blocului.

Incendiu devastator în Constanţa. 36 de maşini distruse, sute de locatari evacuaţi

Un incendiu devastator a izbucnit în această dimineață în Constanța, fiind declanșat planul roșu de intervenție. 36 de mașini au fost distruse și peste 250 de locatari ai unui bloc au fost evacuați. 6 persoane, printre care şi un copil au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

Incidentul a avut loc în această dimineață la ora 01:00 în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5, la ieșirea din Constanţa.

Zeci de maşini au fost făcute scrum, iar fațada blocului a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au activat planul roşu de intervenţie şi au evacuat oamenii din case. Locatarii erau foarte speriați, mai ales că din parcare se auzeau şi bubuituri. Aproximativ 150 de apartamente au fost afectate.

Peste 200 de pompieri, jandarmi şi paramedici au intervenit la incendiul izbucnit la Constanța. Peste 250 de locatari au fost evacuaţi. În urma incendiului, 6 persoane au fost transportate la spital cu atacuri de panică, intoxicate cu fum sau cu arsuri.

„Un incendiu la un ansamblu de locuinţe. În total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale. Au ars 36 de autoturisme, 25 în subsol în parcare, iar celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului", spune ISU Constanța care a intervenit la incendiul din parcarea subterană.

Oamenii spun că s-au trezit în mijlocul infernului.

„Dormeam şi am auzit o bubuitură. Nu ştiu exact de la ce s-a întâmplat", spune o locatară evacuată. 6 persoane printre care şi copii au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

„Sunt fost 6 persoane asistate medical inițial, dar şi celelalte persoane evacuate sunt evaluate", a mai spus ISU Constanţa.

×
Subiecte în articol: Constanța incendiu parcare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close