Antena 3 CNN Actualitate Mobilizare impresionantă într-un sat din Călăraşi după ce tatăl a doi copii a ars de viu, sub ochii fiului de 8 ani. Localnicii au sărit să construiască o nouă casă

Mobilizare impresionantă într-un sat din Călăraşi după ce tatăl a doi copii a ars de viu, sub ochii fiului de 8 ani. Localnicii au sărit să construiască o nouă casă

O dramă fără margini a avut loc în localitatea Sohatu din judeţul Călăraşi. Daniel Stoica, 46 de ani, tată a doi copii a murit după ce casa i-a luat foc de la o oală lăsată pe foc. Tragedia a avut loc sub ochii fiului său de 8 ani.

Mobilizare impresionantă într-un sat din Călăraşi după ce tatăl a doi copii a ars de viu, sub ochii fiului de 8 ani. Localnicii au sărit să construiască o nouă casă
de Cristi Popovici    |    12 Aug 2021   •   21:53

Incendiul a avut loc în Călăraşi, în satul Sohatu. Bărbatul de 46 de ani se întorsese de la serviciu, a pus o oală cu porumb la fiert, şi s-a pus în pat să se odihnească. În casă se mai afla şi fiul său, Marian, în vârstă de 8 ani. Doar că tatăl a adormit iar aragazul a luat foc. Din cauza fumului, bărbatul s-a intoxicat în somn şi nu a avut nicio şansă. În scurt timp, întreaga locuinţă a fost cuprinsă de flăcări.

Băiatul de 8 ani a apucat să iasă din casă şi să strige după ajutor în vecini. Oamenii au sărit cu găleţi şi cu un furtun cu apă, însă nu s-a mai putut face nimic. Casa a ars în câteva minute, cu Daniel Stoica înăuntru.

Celălalt copil, o fată de 15 ani, era plecat la o prietenă, şi a aflat seara că tatăl ei a ars de viu. Mama copiilor locuia în alt sat cu altcineva, aşa că bărbatul îi îngrijea singur pe copii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Era un om deosebit, muncitor, lucra la o firmă de construcţii din Bucureşti. Noi am sărit imediat să stingem focul, dar erau flăcări până la cer, nu se putea intra în casă. Nici pompierii nu au putut să intre până nu au stins focul. La final, l-au găsit pe tatăl copiilor în pat, unde adormise”, a povestit pentru Antena3.ro Marian Constantin, vecinul căruia băiatul de 8 ani i-a cerut ajutor prima dată.

Mobilizare impresionantă în sat pentru reconstrucţia casei

Localnicii nu au rămas nepăsători la drama familiei Stoica. Imediat după tragedie, care a avut loc sâmbătă, pe 7 august, oamenii au sărit să-i ajute pe copii. Vecinii au plătit cheltuielile pentru înmormântare şi au pus mână de la mână pentru a începe reconstrucţia casei. Şi primarul din localitate va aloca o sumă de bani. Anunţată de tragedie, mama copiilor a decis să se întoarcă din satul învecinat pentru a avea grijă de Oana şi Marian.

„Chiar dacă părinţii erau despărţiţi, mama ţinea legătura cu copiii. Când a aflat ce s-a întâmplat, a venit la noi la Sohatu şi a spus că nu-i va mai părăsi niciodată. Acum stau la o rudă, dar după ce vom construi casa, se vor muta toţi acolo”, ne-a spus un vecin care se ocupă de reconstrucţia locuinţei.

Oana, fata bărbatului decedat în incendiu, va face 15 ani chiar în această duminică, de Sfântă Maria Mare. De când tatăl ei a murit, fata doarme cu poza lui sub pernă, spun vecinii. Şi băiatul de 8 ani este puternic afectat de cele întâmplate. Cei doi au fost fotografiaţi de localnici în timp ce căutau prin casa distrusă de flăcări bunuri care ar mai putea fi recuperate.

×
Subiecte în articol: Sohatu Calarasi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close